Τα Κρητικά προϊόντα κέρδισαν Γερμανούς επιχειρηματίες και bloggers!

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Συμμετείχαν σε διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, κρασιού και τυριών -Δείτε video

Σημαντικά άλματα στην προώθηση των κρητικών προϊόντων και της κρητικής κουζίνας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και συνεχίζουν να γίνονται αφού αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται στο νησί μας επιχειρηματίες και bloggers από τη Γερμανία.

Συνολικά 13 άτομα από την ευρύτερη περιοχή του Μονάχου φιλοξενεί για τρεις ημέρες η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η παρέα των Γερμανών καλεσμένων είχε την ευκαιρία κατά την δεύτερη ημέρα παραμονής τους στο νησί να έρθει σε επαφή με την διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου και κρασιού ενώ επισκέφθηκαν και τυροκομείο σε Καλέσα, Πλουτή και Βαλή.

Αμέσως μετά η παραδοσιακή και γνωστή μαγείρισσα Νεκταρία Κοκκινάκη τους παρέδωσε cooking lessons (μαθήματα μαγειρικής) στο Καβούσι Ιεράπετρας.

Κατά την τρίτη ημέρα παραμονής τους στην Κρήτη, οι Γερμανοί επισκέπτες είχαν επαφές με περισσότερους από 30 κρητικούς επιχειρηματίες και δοκίμασαν από ελαιόλαδο έως και βαλσάμικο και ένα σωρό κρητικά καλούδια. Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης είναι να κλειστούν συμφωνίες για προώθηση κρητικών προϊόντων στη μεγάλη και πλούσια γερμανική αγορά.

"Σήμερα πραγματοποιείται μία πρόσκληση αγοραστών, δημοσιογράφων και bloggers όπου επιχειρηματίες που είναι πιστοποιημένοι με το σήμα "Κρήτη" έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτή την επικοινωνία με αγοραστές από την Γερμανία" δήλωσε στο Cretalive η κ. Ειρήνη Χουδετσανάκη, πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «The European Food Masters» υλοποιείται από την Αγροδιατροφική κι εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης των κρητικών προϊόντων και της κρητικής κουζίνας.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη είναι στο χώρο από το 2012 και προωθεί τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ (Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης) του νησιού. Βασικός σκοπός της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης είναι η προώθηση των κρητικών προϊόντων.

Περισσότερες πληροφορίες και πώς μπορεί να γίνει κάποιος κρητικός επιχειρηματίας μέλος ώστε να του παρέχεται βοήθεια και υποστήριξη στην προώθηση των προϊόντων του στο εξωτερικό μπορείτε να βρείτε στο agrocrete.com.

germanoi agrotodiatrofiki..

germanoi0

germanoi2

germanoi3

germanoi4

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ