Τα παιδιά προειδοποιούν: «Η ζωή είναι δρόμος»

Τα παιδιά προειδοποιούν: «Η ζωή είναι δρόμος»

Τραγούδι με θέμα την οδική ασφάλεια από το Δημοτικό Σχολείο Σκαλανίου, που βραβεύτηκε από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Όσο τα δυστυχήματα στους κρητικούς δρόμους γίνονται πρώτο θέμα στην επικαιρότητα , τόσο η ανάγκη για λύσεις γίνεται επιτακτικότερη.

Η πολιτική ηγεσία συζητά ακόμα να βάλει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία.  Υπάρχουν όμως δάσκαλοι που δεν περιμένουν! Είναι ήδη αργά! Χρειάζονται άμεσες και αποτελεσματικές κινήσεις που να έχουν διασπορά σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας!

Τι καλύτερο από ένα μοντέρνο τραγούδι με δυνατό στίχο και χορευτική μουσική;

«Η ζωή είναι δρόμος» , τραγουδούν τα παιδιά και ποιος δεν συμφωνεί με αυτό;

Ένα παιδί που έχει χορέψει και έχει τραγουδήσει «Δεν φεύγεις χωρίς κλακ» σε μικρή ηλικία θα το θυμάται για πάντα! Κι ένας γονιός που παίρνει το μήνυμα από το παιδί του, ίσως το δεχτεί καλύτερα, αφού οι νόμοι σκοντάφτουν ακόμα στην εγωιστική μας ανυπακοή.

Ο διδακτισμός δεν πιάνει πάντα. Δημιουργεί αντιστάσεις, και μερικοί δάσκαλοι το ξέρουν αυτό καλά.

Tο τραγούδι που έφτιαξαν τα παιδιά και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Σκαλανίου, στο Ηράκλειο  αναμένεται να τραγουδηθεί παντού! 

 


Συγχαρητήρια στους δημιουργούς, αλλά και στο εργαστήρι κυκλοφοριακής αγωγής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης που το ανέδειξε και το βράβευσε!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ