Τα προβλήματα της Ιεράπετρας άκουσε ο Υπουργός

Τα προβλήματα της Ιεράπετρας άκουσε ο Υπουργός

Συνάντηση Πλακιωτάκη με φορείς τις Ιεράπετρας μεταξύ αυτών και του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Επίσκεψη στην Ιεράπετρα πραγματοποίησε την Παρασκευή 26/03/2021 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, με σκοπό να συναντηθεί με διάφορους φορείς και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, συζητώντας σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή της Ιεράπετρας το τελευταίο χρονικό διάστημα και όχι μόνο.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκίνησε τις επαφές με τον Αγροτικό Τομέα και συγκριμένα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γαϊτάνη Ιωάννη, τον πρόεδρο της Αγροτικής Επιτροπής του Δήμου κ. Παπαδάκη Νεκτάριο καθώς και μερίδα δημοτικών συμβούλων.

Κύρια θέματα που αναλυθήκαν από την πλευρά των αγροτών ήταν τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες, αποκλεισμός θαλάσσιας οδού για τα αγροτικά προϊόντα σε περιπτώσεις απεργίας , οι Ελληνοποιήσεις και η ασφάλεια των αγροτικών προϊόντων που εισάγονται από τρίτες χώρες , οικονομική ενίσχυση λόγω covid-19 στα κηπευτικά και ανθοκομία, φορολογία αγροτών, απασχόληση εργατών γης που στερούνται νομιμοποιητικά έγγραφα.

Για όλα τα παραπάνω ,οι αγροτικοί φορείς παρέδωσαν υπόμνημα προς ενημέρωση του κ. Πλακιωτάκη και ζήτησαν την συνδρομή του σε θέματα που δεν άπτονται της άμεση αρμοδιότητας του Υπ. Ναυτιλίας αλλά και την άμεση λύση σε θέματα της αρμοδιότητας του.

Τέλος , εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για άλλη μια φορά προς τον Υπ. Ναυτιλίας για την εφαρμογή του Μέτρου Μεταφορικό Ισοδύναμο για την Νήσο Κρήτη και τα ευεργετικά αποτελέσματα που αποφέρει στην οικονομία της Κρήτης.

Ακλούθησαν συνάντησες με άλλους φορείς της περιοχής καθώς και με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκη και συζητήθηκαν θέματα όπως είναι οι εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας, τη μελέτη και τη χρηματοδότηση για την ανάπλασή του, τα Πανεπιστημιακά τμήματα στον Ν. Λασιθίου, το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, κ.α.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ