Τα πρώτα λόγια του πατέρα της Μάγιας λίγα λεπτά μετά τον εντοπισμό της

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Τα πρώτα λόγια του πατέρα της Μάγιας λίγα λεπτά μετά τον εντοπισμό της

Γιώργος Παπαδόπουλος: "Προφανώς, θα κινηθούν ό,τι διαδικασίες προβλέπονται από τον νόμο"

Του Αντώνη Παντινάκη 

 

Το τηλεφώνημα που δέχθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί η οικογένεια της Μάγιας Παπαδοπούλου αποδείχθηκε λυτρωτικό. Στην άλλη γραμμή ήταν αστυνομικός της Ασφάλειας, που είχε αναλάβει την υπόθεση. "Είναι καλά;" ήταν η ερώτηση που μπόρεσε να ψελλίσει αρχικά ο πατέρας της 17 χρονης. Μόλις διαβεβαιώθηκε ότι η κόρη του είναι καλά, μια ανάσα ανακούφισης έδωσε ξανά ζωή στον κ. Γιώργο Παπαδόπουλό και τη σύζυγό του.

Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι δεν πρέπει να πάνε στο Αστυνομικό Μέγαρο, αναμένοντας οδηγίες από την Ελληνική Αστυνομία.

"Προφανώς, θα κινηθούν ο,τι διαδικασίες προβλέπονται από τον νόμο" σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος, που δεν ήταν σε θέση ωστόσο να απαντήσει εάν θα κινηθεί νομικά εναντίον του. "Εάν αυτός ο άνθρωπος πρέπει να διωχθεί ποινικά, θα γίνει αυτό το πράγμα. Εάν έχουν γίνει αξιόποινες ενέργειες, προφανώς και θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες κι εκ μέρους μας, για να προστατεύσουμε την κόρη μας" αρκέστηκε να πει. 

papadopoulos

 

Ο κ. Παπαδόπουλος μοιράστηκε τα συναισθήματά του: "Αυτό που νιώθουμε είναι ανακούφιση. Είχαμε μία αγωνία οκτώ μέρες τώρα, που έλαβε αίσιο τέλος. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να πάρουμε την Μάγια στην αγκαλιά μας. Δεν την έχουμε δει. Περιμένουμε κι εμείς οδηγίες, να τη δούμε, να την αγκαλιάσουμε και να της πούμε από κοντά πόσο πολύ την αγαπάμε".

Όπως εξομολογήθηκε ο πατέρας της 17χρονης, "μια εβδομάδα τώρα όποτε χτυπούσε το τηλέφωνο, πήγαινε η καρδιά μας στην... κούλουρη". Τέλος καλό, όλα καλά. "Αυτό μετράει για μένα. Τα άλλα για μένα, αυτή τη στιγμή, είναι τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες δεν με αφορούν: το πώς εντοπίστηκε, το πώς έγινε η όλη διαδικασία είναι δουλειά της αστυνομίας".

Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε μία πρωτοφανής και ακατάπαυστη κινητοποίηση από την τοπική κοινωνία, και έξω στους δρόμους και στο διαδίκτυο, κάτι που συγκίνησε την οικογένεια της 17χρονης, με τον κ. Παπαδόπουλο να ευχαριστεί όσες και όσους βοήθησαν στις έρευνες. Μάλιστα, κάλεσε να κατέβουν οι αφίσες της κόρης του από τα πολλά σημεία όπου κολλήθηκαν, καθώς πλέον δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται σε κοινή θέα.

 

Ακούστε τις δηλώσεις:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ