Ταξί: "Να μην αποκλείσουμε την πρόσβαση σε όσους θέλουν να βρεθούν στο κέντρο"

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει το Σωματείο Ιδιοκτητών ταξί

Θέση με φόντο όσα διαδραματίζονται με την κυκλοφορία στο κέντρο του Ηρακλείου και τη συζήτηση που έχει "φουντώσει", παίρνει το Σωματείο των ιδιοκτητών ταξί

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων:

"Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι το ταξί είναι όχημα δημοσίας χρήσεως, το οποίο μεταφέρει τον επιβάτη ή τους επιβάτες στον ακριβή προορισμό που θα υποδείξουν στον οδηγό.

 Οι επιβάτες σε μεγάλο ποσοστό, είναι ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες , άτομα τα οποία επισκέπτονται ιατρούς ή επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες του κέντρου, φυσικά και τους σεβαστούς δικηγόρους της πόλης που πηγαίνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία, μιας και το Ηράκλειο δεν έχει την πολυτέλεια να βρίσκονται όλες υπηρεσίες του, σε ένα συγκεκριμένο σημείο. 

Γι’ αυτό ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου έθεσε τους προβληματισμούς του ενώπιων του δήμαρχου κ. Λαμπρινου, και  αντιδημάρχου κ. Αναστασάκη καταθέτοντας επίσης υπόμνημα στον μελετητή, της κυκλοφοριακής μελέτης, να υπάρξει πρόβλεψη για δυο θέσεις στάθμευσης (πιάτσα) μπροστά στον σταυρό του κέντρου και τα υπόλοιπα στον διαμορφωμένο χώρο, της εισόδου του ειρηνοδικείου.

Η κυκλοφορία των ταξί να γίνεται με είσοδο από την οδό Ζωγράφου-Χατζημιχάλη Γιάνναρη-Μικρή Έβανς και έξοδος από την Μονής Οδηγήτριας προς Καλοκαιρινού. 

Η συγκεκριμένη κυκλοφορία των ταξί, ακόμα και η στάση, για να επιβιβάσουν/αποβιβάσουν, δεν αλλοιώνουν, ούτε υποβαθμίζουν την εικόνα της αναβάθμισης που έχει δημιουργηθεί ώστε να απολαμβάνουν οι πολίτες αυτό το έργο.

Απεναντίας, εξυπηρετούνται  και οι συμπολίτες μας που δεν έχουν την πολυτέλεια να περπατήσουν λόγο κινητικών προβλημάτων ή θέματα υγείας.

Δεν πρέπει να στερήσουμε την πρόσβαση  σε αυτούς που θέλουν να βρεθούν στο κέντρο της πόλης.

Έχουν και αυτοί δικαίωμα πρόσβασης στα εμπορικά καταστήματα, στις υπηρεσίες και στους χώρους αναψυχής που προσφέρει το κέντρο της πόλης". 

Και προσθέτουν:

"Θέλει να αποκλειστούν συνάνθρωποι μας, που δεν έχουν την δυνατότητα εύκολης κινητικότητας;

Αδυνατούμε να καταλάβουμε τι πραγματικά, θέλει ή θέλουν, κάποιοι.

 Αδυνατούμε να δεχτούμε τον αποκλεισμό κάποιων κοινωνικών ομάδων που πραγματικά πρέπει να χρησιμοποιήσουν το ταξί επειδή έτσι θέλησε η μοίρα. 

Φυσικά, εμείς, σίγουρα, δεν εξυπηρετούμε μικροσυμφέροντα και μακριά από εμάς.

Καλούμε τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου να πάρουν θέση.

Δίνοντας το μήνυμα για μια πόλη, που πραγματικά, θα ανήκει σε όλους, και θα την απολαμβάνουν όλοι"

 

Διαβάστε επίσης:

Θέλουν να ξαναγυρίσει το Ηράκλειο, κυκλοφοριακά, όπως ήταν πριν την ανάπλαση!

Έντονες αντιδράσεις για τον παρατεταμένο αποκλεισμό στο κέντρο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ