ΚΡΗΤΗ

«Ταξιδεύω με Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»: Εκδήλωση για ψηφιακή ασφάλεια στο Γερακάρι

Ο επόμενος σταθμός είναι το Γερακάρι Δ. Αμαρίου, όπου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Ενορία του Γερακαρίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το σύνολο της τοπικής κοινότητας την Δευτέρα 02/03/2026 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαρίου.

ενημέρωση-ρεθυμνο

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ρεθύμνης, με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Σαρρή Μιχάλη, συνεχίζει την υλοποίηση της καμπάνιας ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης της κοινότητας  με θέμα: «Ταξιδεύω με Ασφάλεια στο Διαδίκτυο;» που θα απευθύνεται σε πολίτες όλης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Συνδιοργανωτές σε αυτήν την προσπάθεια είναι η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, οι Δήμοι της Π.Ε. Ρεθύμνου, η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου,  οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, καθώς και οι κατά τόπους φορείς.

Ο επόμενος σταθμός είναι το Γερακάρι Δ. Αμαρίου, όπου σε συνεργασία με  την Τοπική Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Ενορία του Γερακαρίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το σύνολο της τοπικής κοινότητας την Δευτέρα 02/03/2026 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαρίου.

Μέσα από τις εισηγήσεις, στόχος μας είναι  να αναλυθούν ζητήματα που αφορούν την προβληματική ενασχόληση με το διαδίκτυο από ενήλικες, παιδιά και εφήβους , την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την αναγνώριση παραπλανητικού ή επιβλαβούς ψηφιακού περιεχομένου, καθώς και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με διαδικτυακές απάτες και φαινόμενα διαδικτυακής παρενόχλησης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πρόληψη του εθισμού στο διαδίκτυο, μέσα από την καλλιέργεια δεξιοτήτων ψηφιακού γραμματισμού, αυτορρύθμισης και κριτικής σκέψης, με σκοπό τη διαμόρφωση υπεύθυνων, ενημερωμένων και ισορροπημένων ψηφιακών πολιτών.

Σε μια εποχή, που η χρήση του Διαδικτύου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων, η  εκδήλωση απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινότητας — γονείς, παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη — και φιλοδοξεί να συμβάλει ουσιαστικά στην πρόληψη του εθισμού και των ψηφιακών κινδύνων, στην ενίσχυση της ψηφιακής ασφάλειας και στην προαγωγή υγιών στάσεων απέναντι στη χρήση της τεχνολογίας.
 

Image
ενημέρωση-ρεθυμνο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση