Το ΤΕΕ/ΤΔΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει για τον ρόλο των ΔΕΥΑ και του ΟΑΚ σε ανακοίνωσή του

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

"Ο ΟΗΕ καθιέρωσε το 1992 την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού, για να υπενθυμίζει σε όλους μας ότι το νερό είναι ένας πολύτιμος κοινωνικός πόρος, όχι ανεξάντλητος και απρόσβλητος από περιβαλλοντικές παθογένειες. Η χρήση και διαχείριση του με βιώσιμο τρόπο και κανόνες αειφορίας, προκειμένου να διασφαλισθεί για τις επόμενες γενιές, σήμερα αναδεικνύεται ποιο σημαντική από ποτέ.

Η σημασία των υδάτων είναι απολύτως κρίσιμη στην διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας λόγω της επίδρασης στα οικοσυστήματα, την γεωργία αλλά και την βιομηχανία και την ενέργεια.

Στην περιοχή μας πέρα από τις ΔΕΥΑ που παρέχουν ασφαλές, υγιεινό πόσιμο νερό στους πολίτες της Κρήτης καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για καταπολέμηση διαρροών και διακοπών στο δίκτυο με την χρήση νέων τεχνολογιών, εξίσου πολύτιμη είναι και η ύπαρξη του ΟΑΚ για την πραγμάτωση μεγάλων έργων αιχμής και πρωτοπορίας στην διαχείριση των υδάτων σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης.

Οι δυο αυτοί δημόσιοι φορείς έχουν επιτελέσει ένα άρτιο έργο σε σχέση με την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων αποδίδοντας φτηνό και ποιοτικό νερό στους κατοίκους του νησιού μας, προασπιζόμενοι με τον καλύτερο τρόπο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα τους".

Φωτογραφία από  EdZbarzhyvetsky via vista.create

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ