Το τελευταίο αντίο στον Βενιζέλο Κάββαλο

Το τελευταίο αντίο στον Βενιζέλο Κάββαλο

Από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά η κηδεία του γνωστού ποινικολόγου

Από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο, κηδεύτηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Βενιζέλος Κάββαλος, ένας από τους ικανότερους ποινικολόγους του Ηρακλείου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και με το θάνατο του βύθισε στο πένθος την οικογένεια του, την σύζυγο και τα δύο του παιδιά,  αλλά και το νομικό κόσμο του νησιού.

Οπως έγραψε το Cretalive, o θάνατος του 66χρονου δικηγόρου ήταν αιφνίδιος καθώς το βράδυ της Κυριακής κατέρρευσε ξαφνικά χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

"Και για εμάς ήταν ένα σοκ" είπε μιλώντας Livetalks ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρης Ροζάκης ο οποίος μάλιστα σημείωσε για τον εκλιπόντα ότι ήταν "ένας άνθρωπος που ξεχώρισε στην κατηγορία των ποινικών υποθέσεων με τις οποίες απασχολιόταν".

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου ανέφερε: 

"Ο Βενιζέλος Κάββαλος που έφυγε εχθές από κοντά μας, υπήρξε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για σχεδόν σαράντα ολόκληρα χρόνια. Γεννήθηκε το 1954 και μεγάλωσε στον Μυλοπόταμο κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που είναι συνυφασμένες με το ορεινό, απομονωμένο και δύσβατο γνωστό περιβάλλον της περιοχής. Υπηρέτησε με συνέπεια το δικηγορικό λειτούργημα ενσαρκώνοντας πλήρως την έννοια του μαχόμενου δικηγόρου. Στο δύσκολο και εξόχως συγκρουσιακό πεδίο της μάχιμης ποινικής δικηγορίας ο Βενιζέλος κατόρθωσε κάτι μοναδικό. Παρέμεινε αλώβητος προσηλωμένος στις ηθικές αξίες και τις επιταγές της συνείδησής του αρνούμενος οποιαδήποτε «έκπτωση», υπερασπιζόμενος με πάθος αλλά και μοναδική ευπρέπεια τις υποθέσεις του.

Η πρόωρη και αδόκητη απώλειά του για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε ως συνάδελφο, αλλά κυρίως ως άνθρωπο, πέρα από τα αισθήματα οδύνης, μας αφήνει και την αίσθηση ενός δυσαναπλήρωτου κενού. Ήταν πάντοτε παρόν σε κάθε αίτημα νέου αλλά και παλιού συναδέλφου, έτοιμος να μοιραστεί τις πολύτιμες γνώσεις του που ήταν αποτέλεσμα της πολύχρονης εμπειρίας του αλλά κυρίως της πανθομολογούμενης βαθιάς επιστημονικής του επάρκειας. Λιγόλογος αλλά πάντα ουσιαστικός, εύστοχος και με αίσθηση υψηλού χιούμορ. Ίσως σε κάποιους νεότερους συναδέλφους που δεν είχαν την τύχη ή δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν τον άνθρωπο Βενιζέλο, να έδινε την εντύπωση του απόμακρου και εσωστρεφούς χαρακτήρα. Για όλους εμάς όμως που τον γνωρίσαμε και τον συναναστραφήκαμε από κοντά, αυτές οι πτυχές του χαρακτήρα του δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δείγματα απόλυτης διακριτικότητας και ίσως υπερβολικής για τα δεδομένα της εποχής αλλά και του αναστήματός του ταπεινοφροσύνης. Ο Βενιζέλος μας αφήνει την πολύτιμη παρακαταθήκη της αξιοπρέπειας, της εντιμότητας και του ήθους στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.               

Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, συλλυπούμαι θερμώς τα δυο του παιδιά, τον Γιώργο που και ως συνάδελφος πλέον δικαιούνται να είναι περήφανος γι’ αυτόν, την Νίκη, την σύζυγό του Στέλλα και όλους τους οικείους του.

Καλό σου ταξίδι Βενιζέλε"! 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ