Τελευταίο μεροκάματο για τον άτυχο 65χρονο

Μοιραία πτώση εν ώρα εργασίας από τον 40 όροφο πολυκατοικίας

 

Σε εργατικό ατύχημα αποδίδεται ο θάνατο του 65χρονου στο Ηράκλειο, το απόγευμα της Τετάρτης όπως ανακοίνωσε και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Ν. Ηρακλείου.

Όπως έγραψε νωρίτερα το Cretalive, ο 65χρονος βρέθηκε στο κενό από μπαλκόνι 4ου ορόφου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ο άτυχος άνδρας τις τελευταίες ημέρες εκτελούσε εργασίες επισκευής στο διαμέρισμα το οποίο δεν κατοικούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το απόγευμα εργαζόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και κάποια στιγμή στηρίχθηκε στα κάγκελα τα οποία λόγω της παλαιότητας και της φθοράς υποχώρησαν με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό. 

 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Ν. Ηρακλείου για το τραγικό συμβάν

Ένα νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στο κέντρο του Ηρακλείου, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με θύμα τον συνάδελφο  Α.Κ. ηλικίας 65 ετών, έπειτα από πτώση από τον 4ο όροφο σε επισκευή.

2

Μέλη του  Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου  βρέθηκε στο τόπο του δυστυχήματος όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας. 

Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο γιατί είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είτε η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει  ώστε να ζήσει την οικογένεια του με αξιοπρέπεια. 

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών  ώστε να  τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.   

2

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδικάτου μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Συνδικάτο, να παλέψουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ