Θάνατος Βαλυράκη: "Αδύνατον να τραυματίστηκε από τη δική του προπέλα"

Θάνατος Βαλυράκη: "Αδύνατον να τραυματίστηκε από τη δική του προπέλα"

Τι λέει ο ειδικός πραγματογνώμονας που έχει οριστεί από την οικογένεια του εκλιπόντος για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ο πρώην υπουργός βρήκε τον θάνατο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θάνατου του Σήφη Βαλυράκη, καθώς ο ειδικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας με όσα λέει θέτει επί τάπητος το σενάριο της ανθρωποκτονίας ως το επικρατέστερο. Θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να έχει τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του δικού του σκάφους ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με το MEGA, ο Αναστάσιος Δέδες, υποστηρίζει ότι για να είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε ο άτυχος άντρας να κάθεται στην πλώρη του σκάφους του, κάτι που δεν προκύπτει από τα στοιχεία.

Η εκτίμησή του είναι ότι κάτι βίαιο, κάτι που δε μπορούσε να αντιμετωπίσει, τον έριξε στη θάλασσα.

 

Απαντήσεις αναμένονται από την ιατροδικαστική έκθεση.

Την ίδια ώρα, και ο διορισμένος από την εισαγγελία Χαλκίδας πραγματογνώμονας, ζητά να διοριστεί και δεύτερος πραγματογνώμονας για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Οι ψαράδες της Ερέτριας, είναι διατεθειμένοι να κινηθούν νομικά κατά μάρτυρα, που όπως λένε έκανε ανακριβή κατάθεση που τους δυσφημεί και τους εμπλέκει σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Συμπληρωματικές καταθέσεις έδωσαν, νωρίτερα, στα στελέχη του Λιμενικού δυο ψαράδες οι οποίοι φαίνεται πως είπαν... ψέματα στις αρχικές τους αναφορές για το εάν ήταν στη θάλασσα τη στιγμή που ο πρώην υπουργος Σήφης Βαλυράκης έχασε τη ζωή του στην Ερέτρια!

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι έμπειροι αξιωματικοί του Λιμενικού είχαν λάβει καταθεσεις από ολους τους ψαραδες της περιοχής την περασμένη εβδομάδα.

Δυο από αυτούς κλήθηκαν να καταθέσουν συμπληρωματικά καθώς στις πρώτες καταθέσεις τους υποστήριξαν πως δεν ήταν στη θάλασσα λίγο πριν βγει ο Σήφης Βαλυράκης με το σκάφος τους ανοιχτά της Ερέτριας.

Ωστόσο, μέσω φωτογραφιών από ερασιτεχνικό drone οι έμπειροι λιμενικοί είδαν πως οι δυο ψαράδες είπαν ψέματα καθώς ήταν στο νερό! «Είχα βγει έξω από το λιμανάκι για να φορτίσω την μπαταρία του σκάφους μου δεν είχα βγει να ψαρέψω», υποστήριξε στη συμπληρωματική του κατάθεση ο ένας από τους δυο ψαράδες.

Οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι δεν σχετίζονται με το περιστατικό όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Εις βάρος τους σχηματίστηκε νέα δικογραφία για ψευδορκία.

Εν τω μεταξύ, οι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ψαράδων, ζητώντας άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου.

Σε συνδυασμό με την σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων, ίσως καταφέρουν οι Αρχές να τους ταυτοποιήσουν.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ