Έκκληση του Δήμου Ρεθύμνης για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Έκκληση του Δήμου Ρεθύμνης για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων

"Η πλημμελής ανταπόκριση μας στις οδηγίες των επιστημόνων, συνιστά εκούσια συμβολή στη διασπορά του κορωνοϊού" σημειώνεται στην ανακοίνωση

Έκκληση για την τήρηση των μέτρων που εφαρμόστηκαν στην πόλη του Ρεθύμνου στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, απευθύνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ρεθύμνου.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά  ο Δήμος Ρεθύμνου εντάχθηκε στο επίπεδο Β - Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινη περιοχή) λόγω της αύξησης των ενεργών κρουσμάτων νοσούντων από κορωνοϊο που ανήλθαν στα 51 άτομα κατά την τελευταία εβδομάδα. 

Από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, λοιπόν, και για διάστημα τουλάχιστον 7 ημερών στο Ρέθυμνο ισχύουν τα εξής μέτρα: 

  • Aπαγόρευση της κυκλοφορίας  από τις 6  το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. 
  • Διεξαγωγή  μαθημάτων με τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια ενώ τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ρεθύμνης θα λειτουργήσουν κανονικά
  • Λειτουργίες σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα.
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Τα καταστήματα τροφίμων θα παραμένουν να ανοικτά από  τις 7 το πρωϊ έως και τις 5.30 το απόγευμα. 
  • Όλα τα καταστήματα  θα είναι κλειστά τις Κυριακές.

Ο Δήμος Ρεθύμνης καλεί τους συμπολίτες να δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Μοιραζόμαστε όλοι τα ίδια αισθήματα κόπωσης από τον παρατεταμένο εγκλεισμό και την επώδυνη  ανατροπή της εργασιακής, της οικογενειακής και της κοινωνικής μας καθημερινότητας που εντείνει το άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον. 

Όμως, η πλημμελής ανταπόκριση μας στις οδηγίες των επιστημόνων, συνιστά  εκούσια συμβολή  στη διασπορά του κορωνοϊού.  Το απέδειξε η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στον τόπο μας. 

Η προσωπική μας ευθύνη  απέναντι στην προστασία  της δικής μας αλλά και της δημόσιας υγείας, δεν είναι προαιρετική επιλογή. Είναι υποχρέωση την οποία οφείλουμε να υπηρετήσουμε με σοβαρότητα, συνέπεια και αφοσίωση. Ο χρόνος, ο τρόπος  και η ποιότητα επιστροφής στη ζωή  που μας αξίζει, είναι συνάρτηση και της δικής μας, ατομικής ευθύνης  και προσπάθειας". 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ