Θεραπεία σπάνιου νοσήματος των οστών με τη συμμετοχή Ηρακλειώτη γιατρού - ερευνητή

Newsroom
Newsroom

Καίρια η συμμετοχή του πυρηνικού ιατρού Γιώργου Ζ. Παπαδάκη στην επιστημονική ανακοίνωση για την ινώδη δυσπλασία των οστών

Στο σημαντικότερο ιατρικό περιοδικό, παγκοσμίως, το κορυφαίο «The New England Journal of Medicine» δημοσιεύτηκε άρθρο με πολλά υποσχόμενη θεραπεία σπάνιου νοσήματος των οστών. Στη σημαντική αυτή επιστημονική ανακοίνωση καίρια συμμετοχή έχει ο Διευθυντής της Μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης του ΙΤΕ και Πυρηνικός Ιατρός, Γεώργιος Ζ. Παπαδάκης. 

Το άρθρο ανακοινώνει τη θεραπεία της Ινώδους Δυσπλασίας των οστών με δενοσουμάμπη (ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα), με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Γιώργος Ζ. Παπαδάκης
Ο κ. Γιώργος Ζ. Παπαδάκης

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιοδικό  «The New England Journal of Medicine» έχει τον υψηλότερο βαθμό επιρροής  (2022-2023 impact factor:176.082), μεταξύ των επιστημονικών περιοδικών σε όλα τα πεδία των επιστημών και αποτελεί ύψιστη εθνική διάκριση η συμμετοχή ενός Έλληνα και δη Ηρακλειώτη επιστήμονα σε εργασίες που γίνονται δεκτές προς δημοσίευση από το συγκεκριμένο έντυπο.

Η ελπιδοφόρα αυτή ερευνητική εργασία πραγματοποιήθηκε στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, και δίνει ελπίδα στους ασθενείς που υποφέρουν από αυτή τη σπάνια ασθένεια.

Δείτε παρακάτω την επιστημονική δημοσίευση:

επιστημονική δημοσίευση

επιστημονική δημοσίευση

επιστημονική δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ