Αρκαλοχώρι: Η συγκίνηση του Ιερώνυμου και η "γλώσσα της αλήθειας" μέσα στην σκηνή

Αρκαλοχώρι: Η συγκίνηση του Ιερώνυμου και η "γλώσσα της αλήθειας" μέσα στην σκηνή

Η σημασία της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και οι επισημάνσεις του Μητροπολίτη Ανδρέα και του Δημάρχου Μινώα - Δείτε βίντεο

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Καρεκλάκη
Κάμερα: Ανδρέας Κουλάτσογλου


Στο Αρκαλοχώρι βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση και να εκφράσει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του στους πληγέντες. 

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έφτασε λίγο μετά τις 11:10 στο Ηράκλειο,  στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης και κατευθύνθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. 

Δείτε βίντεο από την άφιξη του στο Αρκαλοχώρι:

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που όπως είπε, θυμήθηκε το σεισμό στη Βοιωτία που ισοπέδωσε το χωριό του, ενώ έκανε συνειρμούς και με τους σεισμούς, τώρα, στη Θήβα. Δεν μπορούσε, όπως ανέφερε, να μην έρθει να συμπαρασταθεί στους Κρητικούς.
 

Ωστόσο, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας Νανάκης, είπε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πως "μην κοροϊδευόμαστε, οι άνθρωποι θα ξεχειμωνιάσουν εδώ".

Όπως σημειώθηκε, είναι ιδιαίτερης σημασίας η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην περιοχή τόσο για την ψυχική και υλική στήριξη προς τους πληγέντες αλλά και προκειμένου ο Αρχιεπίσκοπος να ασκήσει πίεση σε κυβέρνηση και υπουργεία για πόρους και άμεσες παρεμβάσεις.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Μινώα, Μ.Φραγκάκης επεσήμανε ότι έχουν ζητηθεί εγγράφως 420 οικίσκοι και 100 αίθουσες διδασκαλίας και υπογράμμισε πως υπάρχει η σχετική δέσμευση. 
Έκανε ειδική αναφορά στα σχολεία, τα οποία, στην πλειονότητά τους κρίνονται ακατάλληλα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, από τα 1800 παιδιά, τα 1400 με 1500 δε θα μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους. Ούτε λόγος βέβαια για τηλεκπαίδευση, αφού τα περισσότερα σπίτια δεν είναι καν κατοικήσιμα.

"Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετα από μία εβδομάδα.. Αυτό το πράγμα θα τραβήξει πάρα πολύ. Δεν είναι ημερών ή μηνών. Τα σπίτια δεν φτιάχνονται. Θέλουν πολύ χρόνο", ανέφερε ο Δήμαρχος και τόνισε ακόμα πως οι περισσότεροι πληγέντες είναι άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία, δεμένοι με τον τόπο τους, ενεργοί ακόμα στη γη και τον πρωτογενή τομέα και γι’ αυτό δεν θέλουν να πάνε στην πόλη. "Μας έδωσαν από κάποια προγράμματα διαμερίσματα στο Ηράκλειο, δεν θέλουν να πάνε διότι θέλουν να μείνουν κοντά στο σπίτι, στο χωριό, στη γη τους"Στο Αρκαλοχώρι, στην διάρκεια της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου βρέθηκε και ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός και στον Δήμο αυτόν: 

Ιερώνυμος Αρκαλοχώρι

Δείτε επίσης:

Στο Ηράκλειο και τις πληγείσες περιοχές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ