Θέρμο χειροκρότημα από εκατοντάδες μαθητές της Κρήτης στην "Κάρμεν"

Newsroom
Newsroom

Η Περιφέρεια Κρήτης με το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα φέρνει τους νέους κοντά στην Όπερα σε συνεργασία με την Β'θμια Εκπαίδευση και το Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου.

Θερμά χειροκροτήθηκε η" Κάρμεν" και όλοι οι συντελεστές της παράστασης που πρόσφερε την Τετάρτη η Περιφέρεια Κρήτης στο Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου  με δωρεάν είσοδο  σε εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες  Γυμνασίων και  Λυκείων της Κρήτης

Η παράσταση έγινε με τη συνεργασία Περιφέρειας, Πολιτιστικού κέντρου,Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είχε ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης να φέρει κοντά στην Όπερα και στα μεγάλα κλασικά έργα,τους νέους και τις νέες από τις πόλεις και την ενδοχώρα του νησιού μας.

Κάρμεν

Τους  νέους και τις νέες καλωσόρισαν ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης η Αντιδήμαρχος- πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλλα Αρχοντάκη και ο Μαέστρος Καλλιτεχνικός Δντής του Πολιτιστικού- συνεδριακού κέντρου Μύρωνας Μιχαηλίδης οι οποίοι και αναφέρθηκαν στην επιτυχή συνεργασία τους αλλά και στην σημαντικότητα της παράστασης "Κάρμεν". Μάλιστα ο κ. Φασουλάκης αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Περιφέρειας να φέρει τους μαθητές κοντά στην όπερα, είπε ότι, "με την πρόσφατη παράσταση "Μαντάμ Κιουρί, τώρα με την "Κάρμεν"και ένα μήνα σε ένα μήνα με την παράσταση "Κάρμινα Μπουράνα" κλείνει επιτυχώς ο πρώτος κύκλος της συνεργασίας και που θα έχει συνέχεια" ο κ. Φασουλάκης κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε για τη συνεργασία την κα Αρχοντάκη τον κ. Μιχαηλίδη, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως και όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Κάρμεν

Ακούστε τι είπε ο κ. Φασουλάκης στο ΘΕΜΑ Κρήτης 103,1 και τον Κώστα Μπογδανίδη:

 

Η παράσταση "Κάρμεν"βασίζεται σε ένα έργο αθάνατο και είναι η δημοφιλέστερη όπερα στον κόσμο. Ο Γάλλος συνθέτης Ζωρζ Μπιζέ (1838 1875) χάραξε για πάντα το όνομά του στην ιστορία γράφοντας με αυτούς τους ήρωες ένα έργο αθάνατο ένα ύμνο στη γυναίκα στην αγάπη στο πάθος και πάνω από όλα στην Ελευθερία .Το έργο συνδυάζει υπέροχες μελωδίες τεράστιες εκφραστικής δύναμης με μία επιδέξια αρμονία και τέλεια ενορχήστρωση.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ