Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη από την TUI

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη από την TUI

Ξεκίνησαν οι πτήσεις και ανοίγουν 89 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκαν σήμερα με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν στην Κρήτη και την Ελλάδα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ελλάδας και Ανατολικής Μεσογείου (Regional Director East Mediterranean), Ian Hay και ο Γενικός διευθυντής της Robinson στην Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Κύπρο, Μιχάλης Πεδιαδιτάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι παράγοντες του τουρισμού έκαναν λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστών για την Κρήτη. Εξέφρασαν δε την αισιοδοξία τους για μια ευοίωνη προοπτική της τουριστικής χρόνιας.

«Το πιο σημαντικό μήνυμα είναι ότι έχουμε ξεκινήσει και σήμερα έχουμε τις πρώτες πτήσεις από τη Γερμανία. Θα ανοίξουμε αυτή την εβδομάδα 89 ξενοδοχεία στην Κρήτη με τους συνέταιρούς μας για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Ian Hay.

Από την πλευρά του ο κ. Πεδιαδιτάκης σημείωσε πως η κατάργηση της καραντίνας στις χώρες προέλευσης των τουριστών, έδωσε πολύ θετικά μηνύματα. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη Γερμανία που ακύρωσε την πενθήμερη καραντίνα μετά την επιστροφή των τουριστών στη χώρα τους, δεδομένο που έδωσε «απίστευτη ώθηση στις κρατήσεις. Εμείς σήμερα, ως Robinson ανοίγουμε και τα τρία ξενοδοχεία της Ελλάδας με 200 – 220 άτομα και στις επόμενες μέρες θα έχουμε πληρότητα που θα ξεπερνά το 60-70%», δήλωσε.

Για μια σημαντική συνάντηση μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, εξηγώντας πως «είναι απολύτως θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Κρήτη. Πιστεύουμε πως με τη ροή που δείχνουν οι κρατήσεις, με το εμβόλιο και με την προοπτική της ανοσίας, στην Κρήτη θα έχουμε αύξηση τουριστών τη φετινή χρονιά», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαριστώντας όλους τους ανθρώπους του τουρισμού για τη συνεργασία τους.

 


 

Ο Οργανισμός Λιμένος  Ηρακλείου Κρήτης σηκώνει την αυλαία της κρουαζιέρας και της τουριστικής σαιζόν 2021 για την Ελλάδα

Λιμάνι Ηρακλείου Κρουαζιέρα

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5 της TUI Cruises, ξεκινά επίσημα τ, με αφετηρία το Ηράκλειο, επταήμερες κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά μέχρι τα τέλη της σαιζόν 2021.
Στο πρώτο δρομολόγιο τα λιμάνια προσέγγισης θα είναι η Ρόδος, ο Πειραιάς και η Σούδα της Κρήτης, ενώ το πλοίο στη διάρκεια της κρουαζιέρας θα πλεύσει στον κόλπο του Αδάμαντα/Μήλο και στην Καλντέρα της Σαντορίνης, προκειμένου οι επιβάτες του να θαυμάσουν από τα καταστρώματα του πλοίου τα δύο μοναδικής φυσικής ομορφιάς  αυτά Ελληνικά νησιά.
Η περυσινή ψήφος εμπιστοσύνης της TUi Cruises στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία των δύο οργανισμών, κατά το δύσκολο λόγω της πανδημίας φθινόπωρο του 2020, επαναλαμβάνεται φέτος, σφραγίζοντας την μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία των δύο οργανισμών, με την εκ νέου επιλογή του Ηρακλείου Κρήτης ως homeport της TUI Cruises στην Ανατολική Μεσόγειο και για το 2021.

Την Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, στα πλαίσια μιας πανηγυρικής τελετής στο Mein Schiff 5, στην οποία τηρήθηκαν στο έπακρον όλα τα αναθεωρημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αυστηρά περιορισμένο κύκλο επισήμων προσκεκλημένων,  εγκαινιάστηκε επίσημα η επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού και της παγκόσμιας κρουαζιέρας στην Ελλάδα και στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου για την σαιζόν 2021.
Το πλοίο της TUI Cruises, Mein Schiff 5, το οποίο θα εκτελεί με αφετηρία (homeport) το Ηράκλειο Κρήτης, 7ημερες κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2021, κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, πρώτες απογευματινές ώρες, προερχόμενο από το Bari της Ιταλίας, δένοντας στον προβλήτα 4-5.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, τόνισε στον χαιρετισμό του την τεράστια σημασία της απόφασης της TUI Cruises να εμπιστευτεί απόλυτα, την τεχνογνωσία και τις διοικητικές ικανότητες της Διοίκησης και του στελεχιακού δυναμικού του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, τόσο κατά την περυσινή εκκίνηση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την πανδημία στην έξαρσή της, με homeport (λιμάνι αφετηρίας) το Ηράκλειο, όσο και για την φετινή σαιζόν.
Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Ιωάννης  Βαρδαβάς με έναν εγκάρδιο χαιρετισμό καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε την CEO της TUI Cruises κα Wybcke Meier καθώς τον Ελληνα Πλοίαρχο του Κρουαζιερόπλοιου Cpt. Γιάννη Αναστασίου και ευχήθηκε καλή αρχή στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας. 
Η απόφαση της TUI Cruises αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την προοπτική στρατηγικής ανάπτυξης της κρουαζιέρας σε εύλογο βάθος χρόνου σε 12μηνη βάση από το Ηράκλειο, σε αγαστή συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου, γεγονός που θα τονώσει την τοπική οικονομία ιδιαίτερα κατά την εκτός υψηλής τουριστικής σαιζόν χρονική περίοδο.
Οι 1.000 περίπου Γερμανοί στην πλειοψηφία τους επιβάτες του πλοίου, (στις άλλες εθνικότητες συγκαταλέγονται Αυστριακοί και Ελβετοί), έφτασαν σήμερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νικόλαος Καζαντζάκης» με πτήσεις της TUI fly, θυγατρικής της TUI  και θα κατευθυνθήκαν κατευθείαν στον Επιβατικό Σταθμό του Λιμένος Ηρακλείου, όπου ακολουθήθηκε με απόλυτα συντονισμένο τρόπο η contactless διαδικασία ελέγχου των απαραίτητων εγγράφων/πιστοποιητικών και επιβίβασής τους στο πλοίο.
Ολοι οι επιβάτες τηρούν με προσήλωση και σοβαρότητα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς της κρουαζιέρας. 
Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων της TUI Cruises, οι προοπτικές της φετινής χρονιάς για την επιβατική κίνηση του συγκεκριμένου πλοίου χαρακτηρίζονται ως πολύ  καλές αυτή την στιγμή, όπως και για την Κρήτη ειδικότερα, με αυξητική τάση για τους επόμενους μήνες και κυρίως το φθινόπωρο, όσο προχωράει ο εμβολιασμός του πληθυσμού στην Ελλάδα και στην Γερμανία. 
Μια μέρα πριν, την Τετάρτη 12 Μαίου, στις 11π.μ, εκπρόσωποι των ηλεκτρονικών και εντύπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Κρήτης, είχαν την ευκαιρία στα πλαίσια συνέντευξης τύπου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου να ξεναγηθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου στο υπερσύγχρονο πλοίο της TUI Cruises και να μιλήσουν με τον Έλληνα Πλοίαρχο Cpt. Γιάννη Αναστασίου και μέλη του πληρώματος. 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Α.Ε. κ. Μηνάς  Παπαδάκης είχε την ευκαιρία στη  διάρκεια της συνέντευξης τύπου να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αναφορικά με την υλοποίηση των νέων αναθεωρημένων πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας από τον ΟΛΗ σε συνεργασία με την  Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Βαρβάρας Μουχτούρη)  και την Διοικήτρια της 7η Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κυρία  Λένα Μπορμπουδάκη.
Επίσης αναφέρθηκε στην πολύ θετική εικόνα που υπάρχει αυτή την στιγμή στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου, αναφορικά με τις επιβεβαιωμένες κρατήσεις θέσεων ελλιμενισμού κρουαζιεροπλοίων από διεθνείς ομίλους κρουαζιέρας για τους επόμενους μήνες του 2021 , με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων, που καθορίζουν τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ταυτοχρόνως εξυπηρετούμενων κρουαζιεροπλοίων σε ημερήσια βάση (για το Ηράκλειο ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα εξυπηρετούμενων μεγάλων κρουαζιεροπλοίων είναι 2 ημερησίως).
Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμο Ηρακλείου και όλες τις τοπικές αρχές για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη που παρέχουν στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή της επανεκκίνησης του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας ειδικότερα.  

Λιμάνι Ηρακλείου Κρουαζιέρα

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους 
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης,
Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Σενετάκης
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός
Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Σισσαμάκης
Οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης κ.κ. Αλεξάκης, Βαμβακάς και Συριγωνάκης  
Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Μπορμπουδάκη
Ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δουβής
Ο Αερολιμενάρχης του Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου κ. Πλιάκας και ο Διευθυντής Αεροδρομίου κ. Ρέππας 
Η επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας κα Καράτζη 
Ο Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής κ. Παπαδάκης 
Ο Προϊστάμενος  Τομέων Επιθεώρησης-Ναυτολογίας Κ.Λ.Η. κ. Παπαδεράκης
Μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΗ ΑΕ 
Τον Ομιλο TUI, εκπροσώπησαν  η CEO της TUI Cruises κα Wybcke Meier.
 

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Γενικό Διευθυντή της TUI Hellas κ.Ian Hay 

Συνάντηση με τον  Γενικό Διευθυντή της TUI Hellas υπεύθυνο σε Ελλάδα και Κύπρο Ian Hay, είχε στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός, το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου. 
Η επίσκεψη του κ.  Hay έγινε με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου ενώ συνέπεσε και με το άνοιγμα των ταξιδιών από το Ηράκλειο, του κρουαζιερόπλοιου της TUI  Cruises -Schiff 5,  το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι του Ηρκλείου τα δρομολόγια του .
Όπως τόνισε ο κ. Ηay, η Κρήτη βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών και υπάρχει ιδιαίτερα θετική ζήτηση για τον συγκεκριμένο προορισμό. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η TUI έχει μακροχρόνια παρουσία στην Κρήτη και την θεωρεί στρατηγικής σημασίας προορισμό.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την αισιοδοξία  ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού θα γίνει με ασφάλεια ενώ επισήμανε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας .  

 

Δείτε επίσης:

Με 15 πτήσεις η "επίσημη πρώτη" της σεζόν στο Ηράκλειο - Εικόνες από το αεροδρόμιο

Αρναουτάκης για άνοιγμα τουρισμού: Η Κρήτη κάνει το πρώτο καθοριστικό βήμα

Από την Κρήτη η επανέναρξη της κρουαζιέρας από την TUI Cruises

"Αισθανόμαστε ασφάλεια στην Κρήτη" - Τι λένε τουρίστες στην κάμερα του Cretalive!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ