Θετικός απολογισμός για τους διοργανωτές του φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο

Θετικός απολογισμός για τους διοργανωτές του φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με συναυλία του Χρήστου Θηβαίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φοιτητικό Φεστιβάλ των οργανώσεων Πανεπιστήμιων της ΚΝΕ την Κυριακή 20 του Ιούνη, με κεντρικό σύνθημα «Μην σταματάς! Να ζεις, να τολμάς να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Το Φεστιβάλ που έγινε πραγματικότητα από την εθελοντική συνεισφορά των μελών και φίλων της ΚΝΕ, πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι. Στο χώρο τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

ΚΝΕ φεστιβάλ

Πριν την κεντρική ομιλία έγιναν τρεις συζητήσεις. Η πρώτη με θέμα “Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία και στις εξαρτήσεις” κεντρική ομιλήτρια την Κατερίνα Χαλκιαδάκη, ειδικευόμενη Ψυχιατρικής και στέλεχος του ΚΚΕ. Η συζήτηση έγινε σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ

Η δεύτερη εκδήλωση με θέμα “Επιστήμη και έρευνα: από ποιόν για ποιόν;” με κεντρικό ομιλητή τον Πάνο Καραγιώργο, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και  καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην συζήτηση δόθηκε βάρος στο πως λειτουργούν τα Πανεπιστήμια αλλά και το πώς προσανατολίζεται η έρευνα στον καπιταλισμό. Τέλος, μίλησε για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών το πώς θα είναι το πανεπιστήμιο στον σοσιαλισμό.

Πραγματοποιήθηκε και μια τρίτη συζήτηση με θέμα “Δούλοι τον 21ο αιώνα ή ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες” με κεντρική ομιλήτρια την Νικολέτα Χριστοδουλοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, όπου έγινε αναφορά στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Τζόνι Γκιολίκου, Γραμματέας του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ όπου αναφέρθηκε στους φοιτητικούς αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και την συμβολή της ΚΝΕ σε αυτούς. 

Ακολούθησε, μουσικό αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και τέλος στη σκηνή ανέβηκε ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύοντας γνωστές επιτυχίες.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ