Κρητικός αρχιμανδρίτης ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης στη Μονή Πετράκη

Κρητικός αρχιμανδρίτης ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης στη Μονή Πετράκη

Ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων π. Σεβαστιανός Σωμαράκης έχει υποστεί έγκαυμα δεύτερου βαθμού από το καυστικό υγρό

Ο Κρητικός Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ένας από τους συνολικά 11 τραυματίες της επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη.

Ο πατέρας Σεβαστιανός που έχει υποστεί έγκαυμα δεύτερου βαθμού αρχικά μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και κατόπιν στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του ΚΑΤ όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Μολονότι η έκταση του εγκαύματος που έχει υποστεί είναι σοβαρή, η κατάσταση της υγείας του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως άλλωστε επισημάνθηκε και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το Υπουργείο Υγείας. 

Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης κατάγεται από το Ηράκλειο, Είναι πτυχιούχος του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2004 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το ίδιο τμήμα με γνωστικό αντικείμενο στο Κανονικό Δίκαιο. Το διάστημα 2006-2008 μετεκπαιδεύτηκε στο κανονικό δίκαιο στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης.
Είναι κληρικός της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Το 2012 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος από τη Ρωμαιοκαθολική Θεολογική Σχολή του Στρασβούργου. Ανήκει στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη και το 2016 διορίστηκε Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστήριων της Ελλαδικής Εκκλησίας. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Στο ΓΝΑ ''Λαϊκό'' διακομίστηκαν από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ, 6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Αυτή την ώρα έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο ''Γ. Γεννηματάς'' οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

»Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

»Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση. Ο Μητροπολίτης Άρτας, που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ, έχει λάβει εξιτήριο».

Ο φρουρός μεταφέρθηκε στο 401 ΓΣΝ, από όπου πήρε αργά το βράδυ εξιτήριο, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
 

Διαβάστε επίσης:

Μονή Πετράκη: Έτσι έγινε η επίθεση με το βιτριόλι 

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν, δήλωσε ο δράστης

Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών ο δράστης 

Κ. Σακελλαροπούλου: Αποτρόπαιο το περιστατικό στη Μονή Πετράκη

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ