Θετικός γιατρός του Βενιζελείου - Τί υποστηρίζει ο ίδιος

Θετικός γιατρός του Βενιζελείου - Τί υποστηρίζει ο ίδιος

Στο σπίτι του ο γιατρός - Έγινε η ιχνηλάτηση, αναμένονται τα αποτελέσματα

Σε "κόκκινο" συναγερμό τέθηκε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, μετά την καταγραφή θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε γιατρό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του γιατρού, ο ίδιος γύρισε από διακοπές στη Μήλο στις 30 Αυγούστου και έκανε το τεστ μοριακού ελέγχου - όπως άλλωστε υποχρεούνται να κάνουν όλοι οι υγειονομικοί επιστρέφοντας από άδεια  - την 1η Σεπτεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό.

Ο γιατρός γύρισε στην εργασία του στις 2 του μήνα και όντως το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου αισθάνθηκε αδιαθεσία και ο ίδιος ζήτησε και έκανε νέο τεστ, το οποίο βγήκε θετικό. 

Νωρίτερα, πάντως, μέσω πηγών είχε γίνει γνωστό ότι ο γιατρός επέστρεψε από διακοπές στη Μήλο και προχθές, Πέμπτη ήταν η πρώτη ημέρα επιστροφής στη δουλειά του από την άδεια. Ο ίδιος φέρεται να πήγε κανονικά στο νοσοκομείο και γρήγορα αισθάνθηκε αδιαθεσία και συγκεκριμένα μυαλγία.

"Όλα είναι υπό έλεγχο" τόνισε στο Cretalive ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Τερζάκης τονίζοντας ότι θα γίνει απολύμανση, ώστε το πρωί του Σαββάτου οπότε και εφημερεύει εκ νέου το νοσηλευτικό ίδρυμα να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα για το υγειονομικό προσωπικό και τους ασθενείς.

Ο κ. Τερζάκης σημείωσε επίσης ότι έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και έχει γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών του γιατρού και αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ που έχουν διενεργηθεί. 

 

 

Φωτογραφία αρχείου 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ