Θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και την ζωή των παιδιών τους οι Κρητικοί

Θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και την ζωή των παιδιών τους οι Κρητικοί

Κυκλοφορούν χωρίς κράνος και με ελλιπή μέτρα προστασίας κατά την μεταφορά ανηλίκων

Την "πρωτιά" στις τροχονομικές παραβάσεις κατέχουν για ακόμα μια φορά οι Κρητικοί, ως προς μη χρήση προστατευτικού κράνους και τη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που διενεργήθηκε την προηγούμενη βδομάδα (3 έως 9 Αυγούστου 2020) με ελέγχους σε όλη την επικράτεια, τα αποτελέσματα από την Κρήτη είναι... απογοητευτικά!

Ειδικότερα και όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τροχαίας, 962 συνεργεία συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 19.568 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.399 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 109 για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Οι περισσότερες παραβάσεις, 261 στο σύνολο σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου ενώ είχαμε και 63 στο δίκτυο του Ρεθύμνου.

"Βασική προτεραιότητα της υπηρεσίας μας είναι διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συμπολιτών μας. Με τον τρόπο αυτό εκτιμούμε ότι θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό οι συνέπειες των τραυματισμών από τα τροχαία ατυχήματα δεδομένου των πολλών δικύκλων που υπάρχουν στο Ηράκλειο", είπε στο Cretalive ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλειου, κ. Στέλιος Καρακούδης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ