Θλίψη για την απώλεια του Νίκου Σκουλά

Newsroom
Newsroom

"Βροχή" οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον πρώην υπουργό και επί χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση θανάτου του πρώην υπουργού και χρόνια επι χρόνια στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σκουλά, σε ηλικία 89 ετών.

Ο Νίκος Σκουλάς  όπως έγραψε το Cretalive, το τελευταίο διάστημα μετά και την περιπέτεια  με τον κορωνοϊό, αντιμετώπιζε προβλήματα αναπνευστικά που επιβάρυναν την εξέλιξη της υγείας του και υπέκυψε τις πρωινές ώρες σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,  Νίκος Ανδρουλάκης

"Με θλίψη αποχαιρετώ τον Νίκο Σκουλά, έναν πολιτικό οραματιστή και ακούραστο αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης.

Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σκουλάς, ο σπουδαίος αυτός κρητικός πολιτικός, πρωτοπόρησε θεμελιώνοντας την στρατηγική για τον τουρισμό και υπηρέτησε με ήθος, εργατικότητα και εντιμότητα τους πολίτες από όλες τις κυβερνητικές θέσεις, τις οποίες ανέλαβε.

Θα θυμόμαστε με βαθύ σεβασμό τους αγώνες του για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του."


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

«Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος που αποτελούσε κεφάλαιο στην πολιτική -και όχι μόνο- ιστορία της Κρήτης και της χώρας.

Τα πρώτα του παιδικά βιώματα στην Κατοχή και στον εμφύλιο, τον έκαναν έναν μαχητή της ελευθερίας του τόπου. Πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της Χούντας, όπως πρωτοστάτησε και στην μετέπειτα πολιτική αναδιοργάνωση της Ελλάδας.

Η συμβολή του στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι ανεκτίμητη, καθώς προσέφερε τα μέγιστα, όποιο πόστο και αν υπηρέτησε. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά του στους τομείς του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Ο Νίκος ήταν πολυπράγμων: συγγραφέας, πολιτικός, στέλεχος εταιριών και πρόεδρος εκπαιδευτικών φορέων. Ήταν ένας άοκνος εργάτης της κοινωνίας.

Υπήρξε πρότυπο για πολλούς από εμάς και η απώλειά του μας θλίβει βαθιά.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του».


Η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά δήλωσε:

"Ήταν ένας δάσκαλος για όλους ο Νίκος Σκουλάς. Ένας άνθρωπος σπουδαίος, ηθικός και ακέραιος που "έβλεπε" μπροστά!

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, έβαλε τη σφραγίδα του στην διαμόρφωση πολιτικής για τον Τουρισμό στην Ελλάδα αλλά και ανέπτυξε σημαντική πολιτική δράση, αφήνοντας σε όλους μας μια μεγάλη παρακαταθήκη.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του"

Δήλωση βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Φραγκίσκου Παρασύρη 

"Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, έκλεισε, σήμερα, με το θάνατο του π. Υπουργού Νίκου Σκουλά. Συμπορεύτηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ως Υπουργός Τουρισμού συνέβαλε σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης και της Ελλάδας.

Στην οικογένεια, τους συντρόφους και τους φίλους του εκφράζω θερμά συλλυπητήρια."

Η βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Κατερίνα Σπυριδάκη 

"Μια μέρα μετά τον εορτασμό της  Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι  ένας άνθρωπος που πρόσφερε πάρα πολλά στον Τουρισμό της  Ελλάδας.
Ο Νίκος Σκουλάς, με καταγωγή από τα Ανώγεια της Κρήτης, έθεσε τα θεμέλια και δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθεί ο ελληνικός  τουρισμός.
Διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΟΤ, Υφυπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας καθώς και Υπουργός Τουρισμού στις Κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, η συνεισφορά του και το έργο του στον Τουρισμό ήταν ανεκτίμητη, ιδιαίτερα στον τομέα των τουριστικών και ξενοδοχειακών σπουδών.
Υπήρξε στέλεχος του ΠΑΚ στον Καναδά και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, το 1974.
Κρητικός, δημοκράτης, δραστήριος, ασυμβίβαστος αλλά και τεχνοκράτης, υπήρξε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του ακούραστος και ενεργός πολίτης,  με έντονη παρουσία στα κοινά, ιδέες, προτάσεις και δράση.  
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του."

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συλλυπητήριο μήνυμα του για τον θάνατο του Νίκου Σκουλά αναφέρει:

"Προσωπικότητα μοναδική, άνθρωπος οραματικός, τολμηρός και συνεπής. Ο Νίκος Σκουλάς αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας. Τα Ανώγεια η γενέτειρά του, το Ηράκλειο και η Κρήτη, τον αποχαιρετούν με το σεβασμό που του αξίζει. Ως κορυφαίος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Τουρισμού, ως Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και ως Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας, κατάφερε να διακριθεί για το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την επιμονή για προσφορά. Προσωπικά, τον ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές και την εμπιστοσύνη.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη".

Συλλυπητήριο μήνυμα ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

"Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη  και σεβασμό τον Νίκο Σκουλά, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΚ, εκ των ιδρυτικών μελών του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργό.

Ο Νίκος Σκουλάς ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση και ήταν δυναμικά παρών στους αγώνες για τη δημοκρατία και την Αλλαγή.

Στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κρητικός πολιτικός εργάστηκε με ήθος και εντιμότητα  σε πολλές κυβερνητικές θέσεις με ιδιαίτερο σημείο αναφοράς την πολιτική για τον Τουρισμό αναλαμβάνοντας το νεοϊδρυθέν Υπουργείο.

Άνθρωπος της προσφοράς προς την κοινωνία, ακέραιος και οραματιστής, μία σπάνια προσωπικότητα, που άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία της χώρας και τη Δημοκρατική Παράταξη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του."

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για τον θάνατο του Νίκου Σκουλά

"Σήμερα, αποχαιρετούμε έναν αγαπητό φίλο και ακτιβιστή της δημοκρατίας με πλούσιους αγώνες για την αλλαγή, τον αγαπημένο μας Νίκο Σκουλά.

Ο δεσμός του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την οικογένεια μας ξεκίνησε στον Καναδά κατά τη διάρκεια της χούντας, με μαχητική αντιδικτατορική δράση και ως ιδρυτικό μέλος με ξεχωριστή πορεία μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ. Έτσι γεννήθηκε μια βαθιά φιλία μεταξύ μας, που κράτησε δεκαετίες.

Ήταν πρωτοπόρος, και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και ενεργός πάντα στην πολιτική σκηνή. Εμβληματική μορφή στον Τουρισμό, καθώς έβαλε την Ελλάδα στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς από τη θέση του Πρόεδρου του ΕΟΤ.

Διετέλεσε υφυπουργός και αναπληρωτής υπουργός στις κυβερνήσεις του Κινήματος υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ωστόσο, πάνω απ' όλα, ο Νίκος Σκουλάς ήταν ένας σπουδαίος δάσκαλος. Αφοσιωμένος στην πίστη και στην πρακτική της ανάπτυξης δημοκρατικής κουλτούρας και αντίληψης για κάθε έναν που ήθελε να είναι ενεργός πολίτης με συμβολή σε οποιαδήποτε πτυχή της κοινωνίας, από τη διοίκηση και την οικονομία μέχρι την πολιτική.

Είχα την τιμή και χαρά να συνεργαστώ μαζί του από την παιδική μου ηλικία, από τα δεκαέξι μου χρόνια, και να κάνουμε συχνά οι δυό μας ωραίες συζητήσεις μέχρι και πρόσφατα.

Είμαι συντετριμμένος από την απώλεια του φίλου μου Νίκου.

Είχε πάντα τη διάθεση να μοιραστεί τις πολύτιμες εμπειρίες του με τους νέους και πάντα με σεβασμό στις απόψεις τους. Για τον Νίκο, η επιβολή ήταν προσβολή.

Πίστευε σθεναρά ότι η δημοκρατία πρέπει να εδραιώνεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες, με την ενεργό συμμετοχή όλων καθημερινά ως πολίτες, αλλά και με τη στάση μας στην προσωπική μας ζωή.

Ο Νίκος Σκουλάς θα μας μείνει αξέχαστος για τη σπουδαία προσφορά του στην κοινωνία και στην πολιτική, για την ανθρωπιά του και την βαθιά φιλία που τόσοι είχαμε μαζί του.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αντίο αγαπητέ φίλε Νίκο, αντίο αγαπημένε μου δάσκαλε."


Συλλυπητήρια Χάρη Μαμουλάκη για την απώλεια του Νίκου Σκουλά

"Ο Νίκος Σκουλάς ήταν μια προσωπικότητα με πολύπλευρη και σημαντική δράση, που είχε κερδίσει επάξια τον σεβασμό όλων μας. Άνθρωπος διορατικός, με ήθος και ακεραιότητα χαρακτήρα, πρόσφερε επί πολλές δεκαετίες στον τόπο και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Το αποτύπωμα που άφησε πίσω του παραμένει ισχυρό. Στην οικογένειά του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια."

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

"Ο Νίκος Σκουλάς ολοκλήρωσε μια πορεία δημιουργίας και προσφοράς. Σε χρόνια δύσκολα για την Ελλάδα, για την Κρήτη,  τον γενέθλιο τόπο του, κατόρθωσε να σπουδάσει, και να προχωρήσει επαγγελματικά, στον τομέα τού Τουρισμού και της Διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών.
   Το δημοκρατικό του φρόνημα, καθόρισε την στάση του στα χρόνια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, ενόσω ακόμη βρισκόταν στον Καναδά. Στην Μεταπολίτευση, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, θα αναλάβει κυβερνητικές θέσεις ευθύνης – με  κορυφαίες:  του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας (1988-1989), και του υπουργού Τουρισμού (1989).
    Άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα και ξεχωριστό ήθος,  ο Νίκος Σκουλάς θα αποτελεί παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη και στους μελλοντικούς καιρούς.  
   Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του. "

Συλλυπητήρια δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μ. Λιονή 

Με αφορμή το θάνατο του πρώην Υπουργού, Νίκου Σκουλά, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορήθηκα σήμερα το θάνατο του συντοπίτη μας και αγαπητού φίλου, Νίκου Σκουλά. Η Κρήτη έχασε έναν άξιο εκπρόσωπό της στον πολιτικό και επιχειρηματικό στίβο επί σειρά ετών και η χώρα μας έναν στυλοβάτη  του ελληνικού τουρισμού, που με τις γνώσεις, το όραμά του και την τεχνογνωσία του, συνέδεσε το όνομά του με τον Ελληνικό Τουρισμό και την ανάδειξή του σε πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Το ήθος του, ο επαγγελματισμός του και η προσφορά του στα Κοινά αναγνωρίστηκε από όλους και αφήνουν ισχυρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. 
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του»

Συλλυπητήρια Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μ. Φραγκάκη

   Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Νίκου Σκουλά με τον οποίο είχα την τύχη να συναναστραφώ, αναγνωρίζοντας τα σπουδαία προτερήματα της πολυσχιδούς προσωπικότητας του. 

   Άφησε σε όλους μας μια μεγάλη παρακαταθήκη. Διακρίθηκε για την ηθική, την ευγένεια, τις γνώσεις, την ουσιαστική προσφορά του στον τόπο, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο. 

   Από όλες τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, κατάφερε να διακριθεί αποτελώντας για όλους εμάς πρότυπο ήθους και ακεραιότητας. Πέρα από την σπουδαία πολιτική του διαδρομή, είχε ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα και υπήρξε πολύ διορατικός καταφέρνοντας να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στον Τουρισμό. Είμαι τυχερός που τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του.  Η απώλεια του με λυπεί πολύ και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

   Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χερσονήσου 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος σε συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Νίκου Σκουλά αναφέρει:

«Η Κρήτη αποχαιρετά έναν άνθρωπο με ισχυρή προσωπικότητα και ξεχωριστό ήθος. Ο Νίκος Σκουλάς αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία του τόπου μας. Ήταν ένας άνθρωπος διορατικός και η παρακαταθήκη που αφήνει η πολιτική του διαδρομή είναι σημαντική.  Συνετέλεσε, από θέσεις ευθύνης, ώστε να διαμορφωθούν αναπτυξιακές πολιτικές στον τουρισμό. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια». 

Συλλυπητήρια δήλωση δημάρχου Ανωγείων

Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Έφυγε από την ζωή ένας διακεκριμένος πολίτης, ένας ευπατρίδης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, ένας γνήσιος Ανωγειανός , ο Νικόλαος Σκουλάς του Φρουδά. Γαλουχήθηκε με τις οικογενειακές, πολιτικές και πολιτιστικές παραδόσεις του τόπου του.

Διαμόρφωσε με τα επιστημονικά του εφόδια μια προσωπικότητα με προσήλωση στις δημοκρατικές αξίες και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος με ήθος και αξιοπρέπεια. Από όποιο πόστο και αν υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον, με την καθαρότητα της σκέψης του και των στόχων του και την αποτελεσματικότητα του, ενέπνευσε εμπιστοσύνη και άφησε ωφέλιμο και αναγνωρίσιμο έργο. Υπερασπιζόταν πάντα με θάρρος και ευγένεια τις απόψεις του και ενέπνεε σεβασμό. Με τις ιδέες, το πολυσχιδές έργο του, το ήθος και την εν γένει πολιτεία του τίμησε την Κρήτη, τα Ανώγεια και την οικογένειά του.

Η προβολή της Ανωγειανής του καταγωγής υπήρξε παροιμιώδης. Τα Ανώγεια τον ευχαριστούν για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη τους.

Ήταν άξιος της γενιάς του, της οικογένειάς του και του τόπου του.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και είμαι βέβαιος πως ο βίος και το έργο του θα είναι βάλσαμο παρηγοριάς τους".

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Κουράκη

Με μεγάλη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Υπουργού στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, Νίκου Εμμ. Σκουλά.

Άνθρωπος γενναίος αλλά και σεμνός, πορεύτηκε πάντα ανυποχώρητος και ασυμβίβαστος, στον δύσβατο δρόμο των δημοκρατικών αγώνων. 

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ, στάθηκε με δυναμισμό στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, ενισχύοντας το φρόνημα όσων αγωνίζονταν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.  Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ως ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις στους αγώνες για την πρόοδο της πατρίδας. Το ηθικό του υπόβαθρο και το προσωπικό του κύρος, τον ανέδειξαν σε ξεχωριστή και από όλους σεβαστή μορφή του δημοκρατικού χώρου.  Ο Νίκος Σκουλάς αγαπούσε με πάθος την Κρήτη και διατηρούσε μέσα στην καρδιά του τις κρητικές παραδόσεις. Γι΄αυτό και όλοι εμείς, αντιλαμβανόμαστε πλήρως το μέγεθος της απώλειας του και συμμετέχουμε ολόψυχα στο βαρύ πένθος για τον χαμό του.Στους οικείους του απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Δήλωση Γιώργου Αλεξάκη για τον χαμό του Νίκου Σκουλά

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Νίκου Σκουλά εκφράζει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Στ.Αρναουτάκη, Γιώργος Αλεξάκης. Στη δήλωσή του αναφέρει:

"Ευτυχείς που τον είχαμε ανάμεσά μας και σε θέσεις ευθύνης, περίλυποι που τον χάσαμε.
Ο θάνατος του Νίκου Σκουλά αφήνει ένα μεγάλο κενό. Ήταν όμως μια προσωπικότητα σπουδαία, ένας μεγάλος δάσκαλος, ευπατρίδης, διορατικός και ακέραιος.
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του."

Συλλυπητήρια του Παύλου Μπαριτάκη

Με αφορμή το θάνατο του Νίκου Σκουλά ο υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ένας προσωπικός φίλος, ένας γνήσιος άνθρωπος της Πολιτικής και του Τουρισμού, μα πάνω απ΄όλα μια πολυσχιδής προσωπικότητα, «έφυγε» από κοντά μας.
Η σχέση μας όλα αυτά τα χρόνια, η οποία ήταν ειλικρινής και ουσιώδης, με έκανε να διαπιστώσω προσωπικά, το ανήσυχο και επαναστατικό πνεύμα του, τη διάθεση του πάντα για προσφορά και τον αγώνα του για το συνάνθρωπο, τόσο από τη θέση του Υπουργού Τουρισμού που διετέλεσε, όσο και από τις άλλες θέσεις ευθύνης τις οποίες κατείχε.   
Πραγματικά μια μεγάλη απώλεια, που αφήνει πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους".

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημήτρη Πιτσικάκη
 

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου, Δημήτρης Πιτσικάκης για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σκουλά.

"Ο Νίκος Σκουλάς υπήρξε λαμπρό παράδειγμα για την Ελλάδα, και αφήνει το δικό του μοναδικό αποτύπωμα τόσο στην πολιτική όσο και στην επιχειρηματική ζωή της χώρας.
Παράδειγμα όχι μόνο για τη μαχητικότητα του, τη διορατικότητα του, την αποτελεσματικότητά του, τους προσωπικούς τους αγώνες.
Αλλά κυρίως παράδειγμα για την απλότητα του χαρακτήρα του, την έμφυτη ευγένεια που τον συνόδευε ως το τέλος.
Ο Νίκος Σκουλάς από όποια θέση ευθύνης και αν βρέθηκε, δεν ξέχασε την καταγωγή του. Έμεινε πάντα ταπεινός και δίπλα στους ανθρώπους.  
Για την οικογένειά μας είναι επίσης μεγάλη απώλεια, καθώς μας συνδέουν δεσμοί αίματος.
 Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους".

Ψήφισμα του Δήμου Ανωγείων

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ανωγειανή Κοινωνία με την αναγγελία του θανάτου του ΣΚΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Εμμανουήλ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανωγείων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 28  του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους  2023 και ώρα  11:00 π.μ.  για την έκδοση ψηφίσματος.
Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του:

1.    Την πολύπλευρη προσωπικότητα του εκλιπόντος ο οποίος διετέλεσε Υπεύθυνος της Γραμματείας Προβληματικών Επιχειρήσεων, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Πρώτος Υπουργός Τουρισμού
2.    Την προσφορά του στον Επιχειρηματικό κόσμο με σειρά διαλέξεων, βιβλίων κ.λπ.
3.    Ότι καθ’ όλη της διάρκεια της ζωής του υπήρξε ένας αιώνιος Ανωγειανός με Αγάπη και Έννοια για τον τόπο καταγωγής του
4.    Ότι οι Ανωγειανοί έτρεφαν και τρέφουν γι’ αυτόν ιδιαίτερα αισθήματα εκτίμησης και αγάπης που προέρχονταν από την ισχυρή θέλησή του για προσφορά στο τόπο του,  μέσα από την συμμετοχή του στα κοινά και,
5.    Το γεγονός ότι με την καθοριστική και σεβαστή παρουσία του, τίμησε την Ανωγειανή κοινωνία και την οικογένεια του, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του,

Αποφάσισε Ομόφωνα

1.    Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του,  στους οικείους του εκλιπόντος
2.    Να κατατεθεί στέφανο εκ μέρους του Δήμου Ανωγείων
3.    Ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.
4.    Το παρόν ψήφισμα να δοθεί στους οικείους του  και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.

 

Δείτε επίσης

Έφυγε από τη ζωή μια σπουδαία προσωπικότητα, ο πρώην υπουργός Νίκος Σκουλάς

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ