"Θολό" τοπίο για τα δικαστήρια και νέο πλήγμα για δικηγόρους

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
"Θολό" τοπίο για τα δικαστήρια και νέο πλήγμα για δικηγόρους

Περιμένουν διευκρινίσεις για το δεύτερο lockdown

Του Αντώνη Παντινάκη

“Θολό” τοπίο επικρατεί ως προς τη λειτουργία των δικαστηρίων, όσο καιρό διαρκέσει η (δεύτερη) καραντίνα.

Εν αναμονή της έκδοσης νέας ΚΥΑ, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρης Ροζάκης πιθανολογεί ότι “θα πάμε στο καθεστώς που είχαμε και την προηγούμενη φορά, δηλαδή μια περιστολή των διαδικασιών, ενδεχόμενη χαλάρωση όσον αφορά ζητήματα αυτόφωρων, ενδεχομένως προσωρινών διαταγών στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων” κλπ.

"Βρίσκονται σε έναν πανικό!"

“Ελπίζουμε η νέα ΚΥΑ να εκδοθεί σύντομα” συνεχίζει ο κ. Ροζάκης, “διότι οι συνάδελφοι εν όψει της Δευτέρας δεν γνωρίζουν τι θα ισχύσει και προφανώς βρίσκονται σε έναν πανικό!”.

Έχει συγκληθεί η ολομέλεια των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, για τηλεδιάσκεψη, το Σάββατο στις 4 το απόγευμα, προφανώς για να υπάρξει η σχετική ενημέρωση και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις “για το τι στάση θα τηρήσουμε”, υπογραμμίζει ο κ. Ροζάκης.

Τα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν

Περιμένοντας ότι “αυτό που θα ισχύσει είναι ένα καθεστώς όπως και την προηγούμενη φορά – δηλαδή θα υπάρξουν κάποιες διαδικασίες που θα γίνονται, που έχουν να κάνουν με θέματα επείγοντα, παραγραφές κλπ”, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου τονίζει ότι “προφανώς πρέπει να ρυθμιστούν κάποια ζητήματα σε σχέση με τις προθεσμίες, η πρόοδος των οποίων πρέπει να ανασταλεί – δεν γίνεται αλλιώς, από τη στιγμή που θα είναι κλειστά τα δικαστήρια”.

200 ευρώ ο μήνας!

Το δεύτερο lockdownείναι μια τεράστια ζημιά και για εμάς, για τον κλάδο των δικηγόρων”, όπως περιγράφει ο κ. Ροζάκης, ευελπιστώντας ότι “δεν θα επικρατήσουν λογικές που επικράτησαν και την προηγούμενη φορά”, όπου επί της ουσίας οι συνάδελφοί του έλαβαν 600 ευρώ για ένα τρίμηνο (200 ευρώ ο μήνας!): “Αναμένουμε να έχουμε και τις σχετικές ενισχύσεις, που θα ισχύσουν και για τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα που πλήττεται. Και ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα επικρατήσουν λογικές που επικράτησαν και την προηγούμενη φορά, όπου ουσιαστικά το μόνο επίδομα που πήραν οι συνάδελφοι (το επίδομα ειδικού σκοπού), ήταν της τάξεως των 600 ευρώ, για ουσιαστικά τρεις μήνες κλείσιμο των δικαστηρίων”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ