Θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο! Τελικά είναι ή όχι θετικά στον κορωνοϊό τα μέλη του πληρώματος;

Θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο! Τελικά είναι ή όχι θετικά στον κορωνοϊό τα μέλη του πληρώματος;

Αναμένεται νέος έλεγχος από κρατικό φορέα την Τρίτη

Πραγματικό "θρίλερ" με το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» που όπως αποκάλυψε το Cretalive (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ - φέρεται να εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος- μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ενώ αρχικά τα 12 τεστ στα οποία είχαν βρεθεί θετικά τα μέλη του πληρώματος σε έλεγχο που έγινε από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στο Ηράκλειο, στη συνέχεια έγιναν τεστ και μέσα στο πλοίο με τα πρώτα αποτελέσματα να βγαίνουν αρνητικά!

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο  Cretalive, ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος  ο οποίος  μας διευκρίνισε οτι όντως τα  δειγματοληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος διενεργήθηκαν στο Ηράκλειο από ιδιωτικό διαγνωστικό.

Στην συνεχεία, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε και με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή στο πλοίο - και καθώς αυτό διαθέτει  αξιόπιστο σύστημα τεστ κορωνοιου- ξεκίνησε η διαδικασία τεστ στους 12 εργαζόμενους, με το τεστ να διενεργείται ανά μια ώρα. Μάλιστα ανά μία ώρα κάνουν τεστ στα 12 μέλη και ήδη έχουν διενεργηθεί 4 έλεγχοι ενώ η διαδικασία συνεχίζεται. Πάντως κατά τον επανέλεγχο πάνω στο πλοίο τα αποτελέσματα των τεστ βγαίνουν αρνητικά στον ιό.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, μέχρι το πρωί θα συνεχιστεί η διαδικασία μέχρι ότου το πλοίο φτάσει στον Πειραιά, όποτε και θα αναλάβει κρατικός φορέας την εκ νέου διενέργεια τεστ για να διαπιστωθεί τελικά αν οι 12 εργαζόμενοι του πλοίου νόσησαν ή όχι από τον ιό.

Δείτε εδώ τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της και η TUI Cruises

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ