Θυελλώδεις βοριάδες το Σάββατο στην Κρήτη - Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι τις επόμενες ώρες στο νησί

Οι θυελλώδεις βοριάδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σάββατο στην Κρήτη, διαμορφώνοντας συνθήκες για σοβαρό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι στα νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού θα πνέουν βόρειοι άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ. Την ίδια ώρα η μέγιστη θερμοκρασία τοπικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. 

Ειδικότερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για το Σάββατο στην Κρήτη:

Γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 34-35 βαθμούς. 

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε την πρόγνωση του καιρού για την Κρήτη από το meteo.gr:

Glomex Video

Ο καιρός σε όλη τη χώρα

Στη γενική πρόγνωση για όλη τη χώρα, το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέπει:

Tο Σάββατο 29 Αυγούστου αναμένεται αίθριος καιρός με νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες. Ενισχυμένοι οι βόρειοι άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν μπόρες και πιθανών μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 22 έως 36 βαθμούς, στην Ήπειρο από 23 έως 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 35-37 βαθμούς, στα Επτάνησα από 26 έως 34 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 30 βαθμούς, αλλά στη Ρόδο και την Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες με εντάσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά του νομού 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σ.σ.: Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση