Τι απαντά εργαζόμενος στον Δήμο Χερσονήσου για τις υπηρεσίες του "Βοήθεια στο Σπίτι"

"Παρέχουμε υπηρεσίες, αλλά κατά προτεραιότητα και με βάση τη σοβαρότητα του περιστατικού" απαντά ο κοινωνιολόγος του Δήμου Χερσονήσου Νίκος Χουρδάκης στην καταγγελία της Βαγγελιώς Καρακατσάνη

Με αφορμή την καταγγελία της κ. Βαγγελιώ Καρακατσάνη σχετικά με την παροχή υπηρεσιών στην υπηρεσία "Δεν κυκλοφορώ - Τηλεφωνώ" του δήμου Χερσονήσου, ο κοινωνιολόγος του "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου Χερσονήσου απαντά τα εξής:

"Γεια σας κυρία Καρακατσάνη. Ονομάζομαι Νικόλαος Χουρδάκης και εργάζομαι στην υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Χερσονήσου ως Κοινωνιολόγος εδώ και δεκαεπτά (17) χρόνια παρέχοντας ποιοτικές για τους ανθρώπους που εξυπηρετώ, νομίζω, υπηρεσίες, που μόνο οι εξυπηρετούμενοι - με όλο τον σεβασμό - μπορούν να μας κρίνουν (και δεν φαντάζουν ούτε λαουτζίκοι μήτε υποζύγια, κα. λογοτέχνη;). 

Απλά σκεπτόμενος τον χρόνο που χρειάζεται για να απαντήσω στο δημοσίευμά σας, παράλληλα σκέφτομαι πόσο χρόνο χρειάζεται για να κάνω κάτι πιο παραγωγικό και εποικοδομητικό «να παρέχω ουσιαστικές και ποιοτικές υπηρεσίες» παρά να στέλνω δημοσιεύματα προς εντυπωσιασμό και λαϊκισμό. Φαντάζομαι σας πήρε αρκετό χρόνο να γράψετε το δημοσίευμά σας, τον οποίο προτιμήσατε να διαθέσετε εκεί σε «δημιουργική γραφή» παρά να μπείτε στον κόπο να εξυπηρετήσετε τον άνθρωπό σας, τη μητέρα σας, την οποία όπως υποστηρίζετε δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσετε! Σας είναι αδύνατο να διανύσετε τα 100 χλμ (που αμφιβάλλω αν είναι 100 χλμ) από το Αστρίτσι που κατοικείτε,  ή σας κόστισε ακριβά η αιμοληψία (δεκαεπτά ευρώ συνολικά) ; Ο μικροβιολόγος έφυγε από το εργαστήριό του στα Μάλια και πήγε ο ίδιος στο σπίτι της μητέρας σας για τουλάχιστον μία ώρα για να σας εξυπηρετήσει, μήπως δεν έπρεπε να πληρωθεί ; Όταν ο σύζυγός σας πριν 15 μέρες πήρε άδεια και την πήγε, όπως αναφέρετε, σε κοντινό ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο να κάνει την εξέταση δεν πλήρωσε; Εμείς ως υπηρεσία δεν μπορούμε να κάνουμε αιμοληψία, αλλά μπορούμε να κάνουμε τα πάντα για να γίνει η διαδικασία με απόλυτη ασφάλεια. 

Σε ποια χώρα κα Καρακατσάνη κανονίζετε τις δουλειές σας από την ζεστασιά της οικίας σας και απαιτείτε σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο που όντως μοναχικοί και με σοβαρά χρόνια προβλήματα άνθρωποι μας χρειάζονται, να καταναλώνετε πολύτιμο χρόνο και να αφήνετε δήθεν υπονοούμενα για υποτιθέμενες υπηρεσίες ;

 Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι παρέχουμε υπηρεσίες, αλλά κατά προτεραιότητα και με βάση τη σοβαρότητα του περιστατικού και δεν βλέπω το λόγο να θίγετε την υπηρεσία και όλους εμάς που είμαστε παρόντες καθημερινά για τα προβλήματα των πολιτών. Επίσης, να σας ενημερώσω ότι η «πολυδιαφημισμένη από το Δήμο Χερσονήσου υπηρεσία «ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ. ΤΗΛΕΦΩΝΩ» δέχεται καθημερινά άπειρες κλήσεις από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της για διάφορα προβλήματα των δημοτών και όσα από αυτά αφορούν συγκεκριμένες δημοτικές υπηρεσίες τα διαχέει στις αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους. Δεν μπορώ να κατανοήσω τον καταγγελτικό σας λόγο και το ύφος σας, μήπως θέλατε να γίνουν τα πάντα ως δια μαγείας με ένα μόνο τηλεφώνημα και με καμία άλλη εμπλοκή σας ;

Μόλις μια εβδομάδα πριν, υπήρξε περιστατικό συγχωριανής της μητέρας σας,  όπου μεταφέραμε αίμα προς έλεγχο σε μικροβιολογικό εργαστήριο με τη συμμετοχή όλου του υγειονομικού προσωπικού της περιοχής. Επειγόντως η ασθενής, όπως έπρεπε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου είναι  ασφαλής και δέχεται τις υπηρεσίες του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, αλλά παρακαλώ σκεφτείτε και τον δικό μας!

Νικόλαος Χουρδάκης
Εργαζόμενος στο «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Χερσονήσου"
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση