Τι απαντά ο Βαμιεδάκης για τις "απολύσεις"

Τι απαντά ο Βαμιεδάκης για τις "απολύσεις"

Με αφορμη το Υπόμνημα από το Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείων Αύρας Ελούντας και το Συνδικάτο ΕΤΞ-ΣΕ «ΤΑΛΩΣ»

Απάντηση το Υπόμνημα που απέστειλε στην Περιφέρεια Κρήτης το Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείων Αύρας Ελούντας και το Συνδικάτο ΕΤΞ-ΣΕ «ΤΑΛΩΣ» δίνει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης : 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου, κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου και αγαπητοί συνάδελφοι όλων των παρατάξεων,
 
Σε συνέχεια υπομνήματος που απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείων Αύρας Ελούντας και το Συνδικάτο ΕΤΞ-ΣΕ «ΤΑΛΩΣ», θα ήθελα να παραθέσω περιληπτικά τα παρακάτω :
 
·        Η εταιρεία ΑΥΡΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ ΑΕ., συμφερόντων της οικογενείας μου, που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο ELΟUNDA BREEZE απασχολεί 104 άτομα

·        Υπογράφει συμβάσεις με όλους τους εργαζόμενους με βάση την ΣΣΕ Λασσηθίου (αυτή με τις υψηλότερες αποδοχές στην Κρήτη) και δεν έχει ποτέ υπογράψει επιχειρησιακή ή ατομικές συμβάσεις

·        Δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα με κανένα εργαζόμενο

·        Μετά από σοβαρά λειτουργικά προβλήματα κατά το παρελθόν καλοκαίρι που είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, η εταιρεία προχώρησε σε αλλαγή διευθυντή στο ξενοδοχείο.

·        Όπως κάθε χρόνο πριν προχωρήσει σε προσλήψεις για τη νέα σαιζόν αξιολόγησε το έμψυχο δυναμικό της. Κάποια άτομα κρίθηκαν ακατάλληλα και δεν επαναπροσλήφθηκαν (12 στον αριθμό από τα 104 στο σύνολο).

·        Η εταιρεία διατηρεί όλες τις θέσεις εργασίας, το ίδιο επίπεδο μισθών και δεν αλλάζει το κόστος της. Το όποιο αποτέλεσμα είναι ποιοτικό και όχι οικονομικό.

·        Είναι δικαίωμα του κάθε εργοδότη να προσλαμβάνει όποιον κρίνει κατάλληλο στην επιχείρηση του και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποκύπτει σε οποιοδήποτε εκβιασμό.

·        Αν οποιασδήποτε εργαζόμενος ή συνδικαλιστικό όργανο πιστεύει ότι αδικείται ή ότι έχει η οποιαδήποτε παράνομη πράξη, υπάρχουν αρμόδια όργανα (Εργατικό Κέντρο, Επιθεώρηση Εργασίας, κλπ) στα οποία μπορεί να προσφύγει αναζητώντας την επιβολή της νομιμότητας

·        Το γεγονός ότι η  ΚΑΘ` ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία επιλογής προσωπικού και προσλήψεων μιας ιδιωτικής επιχείρησης φτάνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υποκρύπτει μάλλον κάποια πολιτική σκοπιμότητα και στοχοποίηση μου, λόγω της ιδιότητας μου και λόγω του ότι τυγχάνει η επιχείρηση να είναι συμφερόντων της οικογενείας μου. Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να διασφαλίζονται θέσεις εργασίας και να αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν και δε βλέπω να απειλείται στη συγκεκριμένη επιχείρηση κανένα από τα δύο, κάθε άλλο. Το γεγονός ότι δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς αυτόκλητων επαγγελματιών «προστατών των εργαζομένων» που εκπροσωπούν συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, για να προσλάβουμε συγκεκριμένα άτομα επιλογής τους και έχοντας εξαντλήσει κάθε νόμιμο τρόπο τους οδηγεί σε χτυπήματα «κάτω από τη μέση», προσπαθώντας να πιέσουν μέσω πολιτικής στοχοποίησης.

·        Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα της Ε.Ε. με ελεύθερη οικονομία  που όλοι έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η ΑΥΡΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ ΑΕ έχει ως υποχρέωση να προτεραιότητα να λειτουργεί νόμιμα, με υγιή και βιώσιμο τρόπο, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας για του συντοπίτες μας, να τους αμείβει νόμιμα και δίκαια και να αναβαθμίζει με όποιο τρόπο μπορεί το τουριστικό προϊόν που παρέχει. Έχει όμως και δικαίωμα να ορίζει την τύχη της, να χαράσσει τη στρατηγική της και να επιλέγει τους συνεργάτες της που κρίνει καταλληλότερους για το αποτέλεσμα που επιδιώκει.

 
Παρόλο που δε βλέπω το λόγο να απασχολείται το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα που άπτοντα αρμοδιότητα άλλων οργάνων, είμαι στη διάθεση σας να το συζητήσουμε όποτε επιθυμείτε εντός η εκτός συνεδρίασης.
 
Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι…
 
Με εκτίμηση,
 
 
 
 
Μιχάλης Βαμιεδάκης
Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ