Τι έγινε στην 1η Παγκρήτια ημέρα καριέρας στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Στόχος των συνδιοργανωτών, του Παγκρήτιου συλλόγου Δ/ντων ξενοδοχείων και της Περιφέρειας Κρήτης οι εκδηλώσεις “Ημέρα καριέρα στα ξενοδοχεία “ να γίνουν θεσμός.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως ανακοινώθηκε, η "1η Παγκρήτια ημέρα καριέρας στα ξενοδοχεία της Κρήτης", μια συνδιοργάνωση του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και της Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στην Δυτική και Ανατολική Κρήτη και  έφερε σε άμεση επαφή τα ξενοδοχεία της Κρήτης με όσους επιθυμούν να εργαστούν στο ξενοδοχειακό τομέα. Οι εκδηλώσεις με τον  ίδιο στόχο θα συνεχιστούν σύμφωνα με τους διοργανωτές καθώς όπως έγινε γνωστό  αναπτύσσεται συνεχώς το ενδιαφέρον ενώ παράλληλα υπάρχει η στήριξη των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού και των θεσμικών εκπροσώπων. Αυτό καταδείχτηκε στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου “Ατλαντις” όπου 100 περίπου εκπρόσωποι ξενοδοχείων ενημέρωναν τους ενδιαφερόμενους για εργασία πολίτες στον ξενοδοχειακό κλάδο ενώ παρόντες ήταν μαθητές και μαθήτριες των σχολών -ΙΕΚ του τουριστικού κλάδου. Στην σημαντικότητα της εκδήλωσης αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Δ/ντων ξενοδοχείων Γιώργος  Σφακιανάκης, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρητης Σταύρου Αρναουτάκη, Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Γεωργία Μηλάκη αλλά και οι παριστάμενοι επίσης πρόεδροι θεσμικοί εκπρόσωποι του τουρισμού, όπως: της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης του  Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Τάσος Παπαδάκης, του σωματείου Μαγείρων - Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου Νεκτάριος Μωυσάκης κ.α

Ημέρα Καριέρας Ξενοδοχεία

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Δ/ντων ξενοδοχείων Γιώργος Σφακιανάκης: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας και του γεγονότος ότι, η  εκδήλωση διοργανώθηκε για πρώτη φορά η "Ημέρα Καρίερας" άφησε σε όλους θετικές εντυπώσεις  και διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις  να καθιερωθεί ως θεσμός.» Η αρχή, όπως είπε  «έγινε και θα συνεχίσουμε», ευχαριστώντας την Περιφέρεια, τον κ. Αρναουτάκη για την συνδιοργάνωση, όπως και όλους του εκπροσώπους του τουρισμού για την παρουσία και τη στήριξη τους.

Από την πλευρά της η Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Γεωργία Μηλάκη σε δήλωση της ευχαρίστησε για την συνεργασία και επιτυχή συνδιοργάνωση τον Παγκρήτιο σύλλογο διευθυντών ξενοδοχείων και συνεχάρη για την συμμετοχή φορείς-τουριστικούς επιχειρηματίες και όλους τους νέους και νέες για  την παρουσία και το ενδιαφέρον τους να σταδιοδρομήσουν στον τουρισμό.

Ειδικότερα η κα Μηλάκη, δήλωσε: «Η έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία στελέχωσης  των ξενοδοχείων, και αποτελεί ένα βασικό πρόβλημα που καλείτε να αντιμετωπίσει ο κλάδος του τουρισμού, αφού ο τουρισμός απασχολεί συνήθως περισσότερα από 432.000 άτομα, ή το 10% του εθνικού εργατικού δυναμικού, ποσοστό που είναι αναλογικά σχεδόν διπλάσιο από την Ισπανία. Η έλλειψη προσωπικού μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο σύλλογο διευθυντών ξενοδοχείων, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες και τα στελέχη του τουρισμού απλώνει ένα δίκτυ προστασίας για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του νησιού μας. Για να αναδείξουμε την κρητική φιλοξενία με επαγγελματισμό, σωστό προγραμματισμό και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική διοργάνωση και στους νέους και νέες που συμμετείχαν σε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία!».

Ημέρα Καριέρας Ξενοδοχεία

Παράλληλα οι συνδιοργανωτές  πρόσθεσαν, ότι «η σταδιακή ανάκαμψη του τουρισμού παγκοσμίως και η δυναμική προοπτική που παρουσιάζει ο Τουρισμός της Κρήτης, θα δημιουργεί όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας. Για το λόγο αυτό οι προσπάθειες και συνεργασίες με όλους εμπλεκόμενους φορείς, εκτός τις δράσεις που διευκολύνουν την προσφορά εργασίας, θα συνεχιστούν βασιζόμενοι σε τρεις κυρίως άξονες.

Την Τουριστική εκπαίδευση, την βελτίωση των συνθηκών στον χώρο εργασίας και την μεγαλύτερη στήριξη των εργαζομένων από την Πολιτεία ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της νεκρής περιόδου όπου οι ξενοδοχειακές μονάδες παραμένουν κλειστές.»

Ημέρα Καριέρας Ξενοδοχεία

Ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Δ/ντων ξενοδοχείων Γιώργος Σφακιανάκης ευχαρίστησε θερμά  την Περιφέρεια Κρήτης για την δυναμική, όπως είπε, στήριξη του  τουριστικού τομέα της Κρήτης,  και τις δράσεις του Συλλόγου, που αποσκοπούν στην στελέχωση των ξενοδοχειακών μονάδων και παράλληλα στην ενίσχυση της απασχόλησης στο νησί μας. Κλείνοντας αναφέρθηκε στην παρουσία των μαθητών των σχολών τουρισμού, λέγοντας:  «Η 1η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας στα Ξενοδοχεία της Κρήτης είχε πολλές όμορφες στιγμές. Μια από τις ποιο χαρακτηριστικές στιγμές ήταν η είσοδος στην  εκδήλωση, των μαθητών του ΙΕΚ στο Κοκκίνη Χάνι. Τους υποδεχτήκαμε με αγάπη και θαυμασμό που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της ακαταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων της σχολής εξακολουθούν να παραμένουν σταθεροί στον στόχο τους να εκπαιδευτούν και να στελεχώσουν την «βαριά» βιομηχανία του τόπου μας. Τους υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε κοντά τους και τώρα και όταν θα έρθει η ώρα να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ