Τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στη Βιάννο ζητά η δημοτική αρχή

Τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στη Βιάννο ζητά η δημοτική αρχή

Για να μην ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι πολίτες που πρέπει να μετακινούνται στο Καστέλι προκειμένου να εμβολιαστούν

Αίτημα για τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στη Βιάννο διατυπώνει η δημοτική αρχή με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης επισημαίνει ότι το Κέντρο Υγείας της περιοχής είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο.

Στην επιστολή του ο κ. Σταυρακάκης αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Ο σχεδιασμός της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών προβλέπει την δημιουργία Εμβολιαστικού Κέντρου κατά του Covid-19 στον Δήμο Βιάννου (έκτασης 221.539 στρεμμάτων και 5.500 κατοίκων), στο Κέντρο Υγείας Βιάννου το οποίο είναι ήδη σε ετοιμότητα για να λειτουργήσει ως τέτοιο.
Μέχρι  σήμερα όμως κατά την πρώτη φάση του εμβολιασμού οι κάτοικοι του Δήμου μας άνω των 85 ετών καλούνται να εμβολιαστούν και μάλιστα 2 φορές, προκειμένου να καταφέρουν να εμβολιαστούν με τις δύο δόσεις του εμβολίου, στο Κ Υ Καστελλίου που απέχει από 30-60 χιλιόμετρα ανάλογα του τόπου διαμονής των δημοτών μας. Σήμερα δε  στην δεύτερη φάση οι ενδιαφερόμενοι 60 έως 65 ετών καλούνται να εμβολιαστούν στην Χερσόνησο, 30 χιλιόμετρα ακόμη μακρύτερα.  
Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του Δήμου μας  όπως:
-την  ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού, ιδιαίτερα δε την ύπαρξη 160 περίπου ατόμων ευπαθών και  μη αυτοεξυπηρετούμενων μεταξύ των οποίων 20 ΑΜΕΑ, τα οποία υποστηρίζονται  από τις Δημοτικές Δομές,
-το ορεινό  ανάγλυφο, την έλλειψη δημόσιας συγκοινωνιακής σύνδεσης και την μεγάλη απόσταση με τις περιοχές που καλούμαστε για εμβολιασμό.
Όλα αυτά προκαλούν μια απίστευτη ταλαιπωρία στους ηλικιωμένους δημότες μας και στους συνοδούς τους, οι οποίοι θα πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας  δικά τους μεταφορικά μέσα, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας και πανδημίας .
Η κατάσταση αυτή είναι προφανές ότι αποτρέπει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού από τον εμβολιασμό, παρότι το επιθυμεί  διότι είναι αδύνατον να μετακινηθεί τόσα χιλιόμετρα λόγω της φυσικής ή παθολογικής του κατάστασης. Επίσης  η κατάσταση αυτή μοιραία συμβάλλει στην δημιουργία αισθημάτων αγανάκτησης, θυμού, ανασφάλειας, απαξίωσης και εγκατάλειψης στους δημότες.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, σας παρακαλώ να ενεργήσετε άμεσα προκειμένου να επιλυθεί το μείζον αυτό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί , ώστε να έχουμε  την άμεση λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου στον Δήμο Βιάννου, προκειμένου να επιτύχουμε την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των Δημοτών μας, στην προσπάθεια που καταβάλουμε ως Χώρα και ως Κοινωνία για να κατακτήσουμε την ανοσία απέναντι στον covid-19, για την ταχύτερη και ασφαλέστερη επιστροφή όλων μας στην πολυπόθητη κανονικότητα".

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ