Τι λένε μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου για την κατάληψη

Τι λένε μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου για την κατάληψη

"Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε καταλήψεις χωρίς λόγο" λέει μέλος του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου

Στους λόγους της κατάληψης που έγινε τη Δευτέρα στο 2ο Λύκειο Ηρακλείου, αναφέρεται σε επιστολή του προς το Cretalive, μέλος του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή μας. 

Το μέλος της σχολικής κοινότητας στην επιστολή του επισημαίνει πιο συγκεκριμένα:

"Είμαι παιδί της τρίτης λυκείου του 2ου ΓΕ.Λ.Ηρακλείου και θα ήθελα να τοποθετηθώ πάνω στο ζήτημα της σημερινής κατάληψης και για ποιο λόγο προέβη το σχολείο μου σε αυτήν.

Αρχικά είναι περιττό να αναφέρω ότι η κατάληψη δεν έγινε από τέσσερα άτομα, αλλά από το δεκαπενταμελές του σχολείου το οποίο έχουν εκλέξει δημοκρατικότατα τα παιδιά. Παρ' όλα αυτά για να γίνει κατάληψη έγινε κανονικό ψήφισμα απλά διαδικτυακά καθώς δεν θέλαμε καν να ρισκάρουμε την υγεία των συμμαθητών μας με το να έρθουν στον προαύλιο χώρο.

ψηφοφορία κατάληψη

Το σχολείο έμεινε κλειστό σήμερα διότι αναμένονται τεστ COVID-19 από παιδιά άλλων τμημάτων που είχαν έρθει σε επαφή με την κοπέλα του Β5.  Μάλιστα είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πολλοί συμμαθητές μας ακόμη κι αν έχουν κάποιο σύμπτωμα  "αναγκάζονται" να έρθουν στο Σχολείο, εξαιτίας των απουσιών.

Επιπρόσθετα μέχρι εχθές το απόγευμα είχαμε ενημερωθεί ότι είναι αδύνατο να γίνει απολύμανση από τον δήμο. Παρ' όλα αυτά ο διευθυντής μας κατάφερε το αδύνατο και τον ευχαριστούμε πολύ. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι τόσο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων όσο και των καθηγητών μας στήριξαν ιδιαίτερα ή έστω κατανόησαν το λόγο που το κάναμε.

Για την προστασία των ίδιων, των παιδιών, των καθαριστριών, των γονέων των παιδιών και πολλών άλλων ατόμων. Τέλος θα ήθελα να ενημερώσω όσους από εσάς δε γνωρίζετε, ότι εμείς το τελευταίο που γίναμε ήταν "καπνός". Τα παιδιά λοιπόν δεν έγιναν καπνός απλά πήγαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μαζί με τους καθηγητές τους για να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους ακόμη πιο έμπρακτα.

Θέλω να αναφέρω ότι πολλοί γονείς έδειξαν την στήριξή τους και τους ευχαριστούμε όλους φυσικά. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε καταλήψεις χωρίς λόγο απλά θεωρήσαμε ότι ήταν η "καλύτερη" λύση έστω για σήμερα. Δεν γνωρίζω γιατί έγινε τέτοια δυσφήμιση στο σχολείο μου και σίγουρα με θλίβει αλλά ελπίζω ότι οι δημοσιογράφοι του Cretalive θα δώσουν τον λόγο και στην άλλη "πλευρά". Θέλουμε τον τύπο, τους καθηγητές μας και κυρίως εσάς γονείς δίπλα μας κι όχι απέναντι μας διότι είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ