Τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου τιμά η Νομαρχιακή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ

Τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου τιμά η Νομαρχιακή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ

Μνημόσυνο για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση 24 χρόνων από τον θάνατό του διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ, τιμώντας τη μνήμη του.

Στη σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης επισημαίνεται:

"Συμπληρώνονται αύριο,  23 Ιουνίου τα είκοσι τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ,  του οποίου η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση».
Ήταν ίσως ο πολιτικός με τη μεγαλύτερη συμβολή στη διαμόρφωση του πολιτικού συστήματος στη σύγχρονη Ελλάδα. 

Διετέλεσε  πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (21 Οκτωβρίου 1981 - 2 Ιουλίου 1989 & 13 Οκτωβρίου 1993 - 18 Ιανουαρίου 1996) μετά τη νίκη του στις εκλογές του Οκτωβρίου 1981, του Ιουνίου 1985 και του Οκτωβρίου 1993.

Από το κυβερνητικό του έργο ξεχωριστή θέση στη νεοελληνική πολιτική ιστορία έχουν, η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, ο εκδημοκρατισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ),  η συνταγματική αναθεώρηση του 1985-1986, η οποία παγίωσε το σύστημα κοινοβουλευτικής εξουσίας που ισχύει έως και σήμερα, η νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου, η ψήφος στα 18, η εισαγωγή του μονοτονικού συστήματος γραφής , η θέσπιση των επιδομάτων (τέκνων, αναπηρίας κτλ), η αναγνώριση του εργατικού ατυχήματος, οι αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο όπως η καθιέρωση της ισότητας των δύο φύλων, η άσκηση ακηδεμόνευτης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, κ.α... 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου τιμώντας την μνήμη του «Αντρέα» , του εμπνευστή της «Αλλαγής» , διοργανώνει Μνημόσυνο το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και ώρα 09.15, στο Ηράκλειο ,  Ι.Ν. Παναγίτσας Μασταμπά  και καλεί τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής να παραβρεθούν". 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ