Τι ψάχνουν οι αρχές για τη μεγάλη πυρκαγιά!

Στο επίκεντρο των ερευνών κάμερες ασφαλείας αλλά και τηλεφωνικές συνομιλίες

Το καταγραφικό υλικό που υπάρχει στις κάμερες ασφαλείας που διέθετε η αποθήκη μονωτικών υλικών, η οποία  τυλίχτηκε στις φλόγες στη μεγάλη πυρκαγιά στο Γιόφυρο, θα δώσει απαντήσεις για το πως άρπαξε η μάντρα αυτοκινήτων και έκανε τη νύχτα μέρα κάτω από τη γέφυρα στη Λ. 62 Μαρτύρων, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, υπήρχαν δυο κάμερες έξω από την αποθήκη, που δείχνουν ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία πιθανότατα να φωτίσουν την υπόθεση.
Σε αυτές τις κάμερες καταγράφεται να πλησιάζουν προς το χώρο της μάντρας δυο άτομα που φορούσαν τζόκεϊ και που μάλιστα ο ένας από αυτούς μιλά και στο τηλέφωνο! Κινούνται κάτω από το ύψος της γέφυρας και πλησιάζουν με κατεύθυνση προς τη μάντρα. Λίγα λεπτά μετά παίρνει φωτιά το πρώτο αυτοκίνητο και μάλιστα σε ένα σημείο που δεν είναι εύκολο να άναψε τυχαία, με αποτέλεσμα γρήγορα οι φλόγες να επεκταθούν και στα άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως περιγράφουν στο cretalive άτομα που γνωρίζουν το σημείο και την περιοχή, ευτύχημα είναι πως τη στιγμή που άρχισε η φωτιά, είχε κόψει ο δυνατός νοτιάς, διαφορετικά λόγω του καλαμιώνα που υπήρχε στη νότια πλευρά της μάντρας, η εξέλιξη της πυρκαγιάς θα ήταν ανεξέλεγκτη.
Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τον ιδιοκτήτη της αποθήκης των υλικών έχει ζητηθεί και η άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών για τη συγκεκριμένη περιοχή και τη συγκεκριμένη ώρα, αφού φαίνεται καθαρά πως ο ένας ύποπτος μιλά με κάποιον, ίσως συνεργό του.

Σε κάθε περίπτωση η Πυροσβεστική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και δεν θα αργήσει να ρίξει φως στην υπόθεση!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ