Τί συμβαίνει με τη μονάδα παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο Χανίων

Τί συμβαίνει με τη μονάδα παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο Χανίων

Τι λέει εκπρόσωπος της εταιρείας για το ζήτημα της αδειοδότησης

Ακόμη δεν έχουν τακτοποιηθεί τα γραφειοκρατικής φύσης προβλήματα που σχετίζονται με την αδειοδότηση της μονάδας παραγωγή οξυγόνου στο Νοσοκομείο Χανίων.

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας συστημάτων ιατρικών αερίων, ο οποίος με αφορμή την παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, αναφέρει τα εξής:

"Αναφορικά με ανάρτηση σας στις 14-04-20 σχετικά με την μονάδα παραγωγής οξυγόνου στο νοσοκομείο Χανίων, σας πληροφορούμε ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα τακτοποιηθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου τα υφιστάμενα γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία, ως γνωστόν, εμποδίζουν την πολεοδομία να εκδώσει την άδεια του μεταλλικού container εντός του οποίου έχει εγκατασταθεί το συγκρότημα παραγωγής ιατρικού οξυγόνου. Σημειώνεται ότι το υπόψη συγκρότημα έχει την δυνατότητα να παράγει ιατρικό οξυγόνο που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νοσοκομείου. Η κατασκευή της γεννήτριας οξυγόνου ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου οπότε και τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία και κρίθηκε από την επιτροπή παραλαβής έτοιμη  για κανονική λειτουργία. Με πρωτοβουλία της διοίκησης του νοσοκομείου διακόπηκε η λειτουργία της γεννήτριας προκειμένου να εκδοθεί οικοδομική άδεια για το container της γεννήτριας. Κι έτσι ξεκίνησε η οδύσσεια της έκδοσης της περίφημης άδειας που παραμένει μέχρι σήμερα χρονικά απροσδιόριστη.

Πληροφοριακά σας γνωρίζουμε ότι τον προηγούμενο χρόνο η εταιρεία μας έχει εγκαταστήσει παρόμοιες  γεννήτριες οξυγόνου στα νοσοκομεία Ρόδου, Χίου, Μυτιλήνης, Λέρου, Σάμου, Σύρου  κλπ. και ουδέποτε μας ζητήθηκε άδεια από την πολεοδομία για το container.

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην χώρα μας με την έξαρση του κορωνοιού, κρίνεται αδιανόητο μια νοσηλευτική μονάδα που διαθέτει ένα συγκρότημα παραγωγής οξυγόνου που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του, να το κρατά για μήνες  ανενεργό.  Εκτός των άλλων είναι και οι μερικές δεκάδες χιλιάδων ευρώ που χάνονται μηνιαία διότι το κόστος παραγωγής οξυγόνου από γεννήτριες δεν ξεπερνά τα 0,15/το κυβικό, ενώ το κυβικό σήμερα το νοσοκομείο το αγοράζει από το εμπόριο προς 0,69€, πλέον ενοίκια δεξαμενής φιαλών και μεταφορικά. Είναι αξιοσημείωτη η ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας κατά την ημερίδα «ΟΞΥΓΟΝΟ» που διοργάνωσε η 2η ΥΠΕ στις 29-11-2019 στην Αθήνα, συμφώνα με τον οποίο το νοσοκομείο Καλαμάτας κατά την εξαετή λειτουργία της μονάδας παραγωγής οξυγόνου εξοικονόμησε ποσό της τάξεως του 1.200.000,00 €.

Είναι αυτονόητο ότι από την λειτουργία της μονάδας παραγωγής οξυγόνου πλήττονται ανεπανόρθωτα οι εμπορικές προμηθεύτριες εταιρείες .

Προς ενημέρωση σας ,εταιρεία μας, Γ.Σαμαράς ΑΒΕΕ Συστήματα Ιατρικών Αερίων είναι μια Ελληνική βιομηχανική-εξαγωγική εταιρεία στον τομέα παραγωγής ιατροτεχνολογικών προϊόντων, με έδρα την Θεσσαλονίκη.  Από το 1968 αποτελεί κυριαρχική δύναμη τόσο στην Ελληνική όσο και στην διεθνή αγορά με καταγεγραμμένα στο ενεργητικό της πάνω από 3.000 projects σε 83 χώρες(λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας).

Παραμένουμε στην διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Σαμαράς Διπλ.Η-Μ

Νόμιμος εκπρόσωπος"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ