Τηλε- Χριστούγεννα για τα σχολεία της Κρήτης

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίστηκε διαδικτυακά

Της Κατερίνας Μυλωνά

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «πλημμύριζαν» τέτοια εποχή τα σχολεία του Ηρακλείου και όλης της Κρήτης, και όχι μόνο. Από τις αρχές του Δεκέμβρη, οι εκπαιδευτικοί στόλιζαν μαζί με τα παιδιά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τις τάξεις και έκαναν δραστηριότητες σε πλαίσιο εορταστικό, οργάνωναν τις σχολικές γιορτές, παζάρια και ό,τι άλλο μπορούσε να φέρει περισσότερη ζεστασιά στο σχολείο.

Τώρα, η εκπαίδευση γίνεται εξ αποστάσεως, γιατί όχι, λοιπόν, να μη μεταφερθούν και τα Χριστούγεννα στο διαδίκτυο;

Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι εκπαιδευτικοί στα 28ο και 57ο Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου και σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από το τέλος του Νοεμβρίου καλούν τα παιδιά να λάβουν μέρος σε σειρά δραστηριοτήτων, κουίζ, να ανεβάζουν τις ευχές σε ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο και άλλες πολλές εκπλήξεις ως το τέλος της χρονιάς.

Η εκπαιδευτικός, κ. Μαρία Δαγαλάκη, αναφέρει πως τα παιδιά είναι έγκλειστα αυτή την περίοδο και με πολλή αγάπη θέλησαν να δώσουν μία πινελιά με χρώμα στην καθημερινότητά τους, ένα χαμόγελο στα χείλη τους.Τώρα, το σχολείο είναι άδειο, χωρίς στολισμό, και δε θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες χρονιές. Όμως, το εορταστικό κλίμα έχει μεταφερθεί στις οθόνες όλων, όπως γίνεται πλέον και με το μάθημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο κάνει κάτι ανάλογο. Στην πρώτη καραντίνα, από τον περασμένο Μάρτιο, αναρτώνται διάφορες δραστηριότητες στη σελίδα του σχολείου για να κρατήσουν επαφή οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές. Για παράδειγμα, την ημέρα της εθνικής γιορτής 25 Μαρτίου, το σχολείο γιόρτασε με κλειστά σχολεία, έχοντας αναθέσει  στους μαθητές τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό ζωγραφικής με το επίκαιρο θέμα, έγινε ψηφοφορία και η ζωγραφιά με τα περισσότερα like έγινε εξώφυλλο στη σελίδα του σχολείου.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ