Τηλεδιάσκεψη για τη ΝΕ Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ

Τηλεδιάσκεψη για τη ΝΕ Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στέκεται με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση.

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ σε διευρυμένη σύνθεση, με την συμμετοχή των Συντονιστών των Οργανώσεων Μελών (Ο.Μ.) του νομού Ρεθύμνου και στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και ο Αλέξης Χριστόπουλος, μέλος του Οργανωτικού Γραφείου της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στέκεται με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση. Ήταν ομόθυμη η διαπίστωση της ΝΕ ότι για την απειλή του κοροναϊού, εκτός από τα μέτρα περιορισμού και «κοινωνικής απόστασης» που σωστά πάρθηκαν, είναι απαραίτητη η άμεση και αποτελεσματική ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον προσωπικό (επικουρικό αλλά και μόνιμο), με επαρκή μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών, με αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ και με κατάλληλα προετοιμασμένη εμπλοκή των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην εξωνοσοκομειακή διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων Covid-19 με ήπια συμπτώματα. Αυτή η υγειονομική κρίση βρήκε το δημόσιο σύστημα υγείας όρθιο και ενισχυμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ανθρώπινους και υλικούς πόρους, και κυρίως, με καθολική και δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων. Στην κατεύθυνση της θετικής συμβολής στην ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα του Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων του, θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες τηλε-συναντήσεις του Α. Ξανθού με τοπικούς υγειονομικούς φορείς.

Επειδή όμως η υγειονομική κρίση θα πλήξει βαρύτατα και την τοπική οικονομία και κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την επικοινωνία με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, του πρωτογενούς τομέα, των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και των επαγγελματικών κλάδων (όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η οικοδομή) που κινδυνεύουν από ένα νέο κύκλο ύφεσης, ανεργίας και φτωχοποίησης. Απέναντι στα ανεπαρκή μέτρα δημοσιονομικής στήριξης της πραγματικής οικονομίας της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση (στο πλαίσιο του προγράμματος #Μένουμε Όρθιοι) που περιλαμβάνει δέσμη άμεσων, κοστολογημένων και ρεαλιστικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, με στόχο:

- Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος των μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών κατά τη διάρκεια της κρίσης.

- Τη στήριξη των επιχειρήσεων με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία (άμεσες ενισχύσεις, διευκολύνσεις, εγγυήσεις, κλπ) τόσο κατά τη φάση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης όσο και μετά το τέλος αυτής.

- Τη διατήρηση της εγχώριας ζήτησης κατά τη διάρκεια της κρίσης μέσα από τη στήριξη της ιδιωτικής και δημόσιας κατανάλωσης.

- Την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων στην αγορά και τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών (ειδικά των κτηνοτρόφων).

Η ΝΕ, τέλος, ενημερώνει ότι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου παραμένουν κλειστά, αλλά η επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά στις παρακάτω διευθύνσεις:

Τηλ.: 28310 30000

Fax: 28310 30030

E-mail: syriza.rethymnou@gmail.com

Facebook: ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ