Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο

Newsroom
Newsroom

Απεργιακές συγκεντρώσεις και καταθέσεις στεφάνων - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Με απεργιακές κινητοποιήσεις, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στην πλατεία Ελευθερίας και στο άγαλμα του Βενιζέλου τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο. Στο Μνημείων των Νεκρών της Εργατικής Τάξης, στο Ε.Κ.Η. αλλά και στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Στρατής Περγαλίδης, στην οδό Ρούσου Χούρδου) κατατέθηκαν στεφάνια.

ηράκλειο πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά ΠΑΜΕ

Πρωτομαγιά ΠΑΜΕ

Πρωτομαγιά ΠΑΜΕ

Πρωτομαγιά ΠΑΜΕ

Με κατάθεση στεφάνων τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά από την ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ

Την Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο αγώνων και κατακτήσεων, τίμησε η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ. 

Αντιπροσωπεία του Κόμματος και της ΚΝΕ με επικεφαλής τη Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης και Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τίμησε τους νεκρούς της εργατικής τάξης με κατάθεση στεφανιών στην οδό Ρούσου Χούρδου, στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Στρατής Περγαλίδης, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του ΕΚΗ, μετά από φρικτά βασανιστήρια στα μπουντρούμια της ασφάλειας, τον Ιούνιο του 1947.

Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, κατάθεση στεφάνων έκανε ο Νικολέττα Χριστοδουλουπούλου ενώ εκ μέρους της ΚΝΕ κατάθεση έκανε η Σάρα Μαυρίδου, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ.

Πρωτομαγιά Στεφάνι ΚΚΕ Ηράκλειο

 

 

Ο Γιάννης Κουράκης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και π. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης παραβρέθηκε στο Ε.Κ.Η. όπου κατέθεσε στεφάνι στο "Μνημείο των Νεκρών της Εργατικής Τάξης" ενώ στην συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κόσμος της εργασίας στρέφει σήμερα την σκέψη του με τιμή και  σεβασμό στους Πρωτοπόρους Αγωνιστές που θυσίασαν ακόμη και την ζωή τους, προκειμένου να προωθήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Από την ηρωϊκή εξέγερση των εργατών στο Σικάγου το 1886, μέχρι και σήμερα κάθε κατάκτηση της εργατικής τάξης έμπαινε στο στόχαστρο των κατεχόντων την εξουσία. 

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται ένταση των αντεργατικών προθέσεων από τις κυβερνήσεις, και αυτό αποτυπώνεται και στην νομοθεσία που προωθείται με  διαρκείς ¨επιθέσεις¨ εναντίον του κοινωνικού κράτους αλλά και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων.

Μοναδικό ανάχωμα σε αυτή πορεία, είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. 

Η Πρωτομαγιά με τους συμβολισμούς της, ενισχύει το πανεργατικό μέτωπο και την ενότητα των εργαζομένων δείχνοντας σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά, ότι έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να διατηρηθούν και να διευρυνθούν οι κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας». 

Κουράκης Πρωτομαγιά Ηράκλειο

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ