«Την επόμενη τετραετία θα δούμε μια άλλη χώρα» – Πιερρακάκης, Αγαπηδάκη, Καραγιάννης μίλησαν για το όραμα Μητσοτάκη στα Χανιά

Newsroom
Newsroom

Την Τετάρτη το κλιμάκιο της ΝΔ θα περιοδεύσει χωριστά, με τον κ. Καραγιάννη να μεταβαίνει στο Κολυμπάρι και τον Ταυρωνίτη και τον κ. Πιερρακάκη με την κα Αγαπηδάκη να πηγαίνουν στην Παλαιόχωρα.

Για το εργο της ΝΔ την περασμένη τετραετία, αλλά και για το πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη, μίλησαν το απόγευμα της Τρίτης στους φορείς των Χανίων και σε στελέχη της ΝΔ ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακακης, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Ειρηνη Αγαπηδακη και ο πρώην υφυπουργός Υποδομών Γιωργος Καραγιαννης.

Το κλιμάκιο της ΝΔ που επισκέπτεται τον νομό έχει στόχο την επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές και τα τρία στελέχη μίλησαν για πεπραγμένα και μελλούμενα στους τομείς ευθύνης τους.

«Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε είναι το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για κάθε νομό, κάθε δήμο, κάθε περιφέρεια. Ένα σχέδιο κοστολογημένο και συγκεκριμένο. Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στις 25 Ιουνίου και την ανανέωση της εντολής στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, κυρίως όμως στις 26 Ιουνίου, στα σηκωμένα μανίκια που θα χρειαστούν», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος στη συνέχεια, στην ομιλία του αναφέρθηκε σε στοιχεία πολιτικής:

«Συμβαίνει μία ιστορική αλλαγή. Η κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου έρχεται στην παράταξη που της πρέπει και αυτό γίνεται υπό την ηγεσία του Κυριακου Μητσοτακη. Μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές. Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε 35% μεσοσταθμικά. Την επόμενη τετραετία, θα δούμε μια άλλη χώρα με όσα θα υλοποιηθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι έχει την πνοή του ηγέτη και στις εκλογές αυτές πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πιερρακάκης.

 

«Είναι σημαντικό ότι η ΝΔ έχει προτεραιότητα την Κρήτη. Αυτά που έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Κρήτη είναι πολλά και ουσιαστικά. Στον ΒΟΑΚ, στο ανατολικό του κομμάτι ήδη έχουμε εργοτάξια. Έχουμε τις προσφορές για το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο και προχωράει ο σχεδιασμός.

Προχωρούν τα έργα οδικής ασφάλειας, οι αποκαταστάσεις καταστροφών. Προχωρά ο διαγωνισμός για το φράγμα Ταυρωνίτη. Προχωράει η σύνδεση αεροδρομίου και ΒΟΑΚ, θα είμαστε σύντομα έτοιμοι και για την προαίρεση του ΒΟΑΚ για το τμήμα Χανιά-Καστέλι.

Όλα τα έργα υποδομής προχωρούν στην Κρήτη. Όσο για τις προσφυγές στα δικαστήρια, ο κάθε πολίτης έχει τέτοιο δικαίωμα, αναφαίρετα. Αλλά η Κρήτη έχει ανάγκη τον ΒΟΑΚ και θα πρέπει να προχωρήσει πέρα από τοπικά συμφέροντα», δήλωσε ο Γιώργος Καραγιάννης.

«Υπάρχει μια διαχρονική στρέβλωση στον τομέα της Υγείας που έρχεται να ανατρέψει αυτή η κυβέρνηση. Το ένα είναι η ισχυρή πρόληψη, ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επενδύουμε για πρώτη φορά 600 εκατομμύρια ευρώ σε αυτόν τον τομέα, για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας.

Επενδύουμε στην ενίσχυση του ΕΣΥ με τρεις βασικούς τρόπους. Με περισσότερες προσλήψεις, επιπλέον 10.000 πέραν των 6.000 που έχουμε ήδη προκηρύξει. Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό με επανεκπαίδευση, αξιολόγηση και επιβράβευση, αλλά και στην υλικοτεχνική υποδομή.

Θα δείτε καθώς περνάει ο καιρός και εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, ότι θα υλοποιηθούν γρήγορα όλα αυτά. Τα περισσότερα από αυτά είναι ήδη σε εξέλιξη», ανέφερε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την προστασία των ανήλικων προσφύγων. «Δεν υπάρχει προστασία ευαλώτων χωρίς προστασία συνόρων.

Η χώρα μας είναι χώρα πρώτης υποδοχής, αν δεν έχουμε έλεγχο στους πληθυσμούς που δεχόμαστε , δεν μπορούμε να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους. Ωστόσο καταργήσαμε το επαίσχυντο μέτρο της προστατευτικής φύλαξης με το οποίο παιδιά βρίσκονταν στα κρατητήρια και μειώσαμε τον αριθμό των 5.500 ασυνόδευτων ανήλικων το 2019 σε 2.000 περίπου τώρα», προσέθεσε.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων. Η Ντόρα Μπακογιάννη, η Σέβη Βολουδάκη, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Βασίλης Διγαλάκης, ο Γιάννης Κασσελάκης και η Χαρίκλεια Ντερμανάκη κάλεσαν να προσέλθουν άπαντες στις κάλπες την Κυριακή με στόχο την αυτοδυναμία της ΝΔ αλλά και την εκλογή τεσσάρων βουλευτών στα Χανιά.

Την Τετάρτη το κλιμάκιο της ΝΔ θα περιοδεύσει χωριστά, με τον κ. Καραγιάννη να μεταβαίνει στο Κολυμπάρι και τον Ταυρωνίτη και τον κ. Πιερρακάκη με την κα Αγαπηδάκη να πηγαίνουν στην Παλαιόχωρα.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Δείτε επίσης:

Κλιμάκιο της ΝΔ στο Ρέθυμνο: Νοσοκομείο, πάρκινγκ και έργα υποδομών στο επίκεντρο

 

Στο Ρέθυμνο κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον Κυρ. Πιερρακάκη

 

"Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο..." - Στο Ηράκλειο Πιερρακάκης και Τριαντόπουλος

Καραγιάννης για Αγία Πελαγία: «Εμείς ό,τι αναλάβαμε, το ολοκληρώσαμε»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Πηγή: zarpanews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ