ΚΡΗΤΗ

Την "πόρτα" του Υπουργείου Υποδομών χτυπάει ο Δήμος για το νερό

Τα προβλήματα στην ύδρευση στον Δήμο Ηρακλείου "δείχνουν" το Υπουργείο - Τεχνικά ξεπερασμένοι οι αγωγοί Τυλίσσου και Μαλίων, λέει ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Αλέξης Καλοκαιρινός
Photo Credits: @Image Online

Στο Υπουργείο Υποδομών έχει θέσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός το ζήτημα που αφορά στον υδρευτικό αγωγό από το πεδίο των Μαλίων προς το Ηράκλειο, με  φόντο τα πολλαπλά προβλήματα με την υδροδότηση σε όλο το Ηράκλειο λόγω της βλάβης του αγωγού της Τυλίσσου αλλά και της κλειστής στρόφιγγας του Αποσελέμη.

"Αυτά τα ζητήματα των μεγάλων αγωγών τέθηκαν και με έναν αρκετά δραματικό τρόπο και τις τελευταίες ημέρες" - σημείωσε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι "πέρα από τον Αποσελέμη - που βλέπουμε πόσο ανασφαλείς είμαστε σε σχέση με την παροχή του - έχουμε δύο μεγάλες παροχές, μία από την Τύλισσο και μία από τα Μάλια που και οι δύο τεχνικά είναι τελείως ξεπερασμένες" - ανέφερε ο Δήμαρχος και τονίζει το πρόβλημα λόγω της ανθεκτικότητας των υποδομών.

"Αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Επιδιώκουμε λοιπόν να συναρθρωθεί με το έργο του ΒΟΑΚ το έργο του αγωγού των Μαλίων που οπωσδήποτε πρέπει να πραγματοποιηθεί. Και γίνεται κατανοητό ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει και μία οικονομία κλίμακος η οποία είναι επιθυμητή για το δημόσιο συμφέρον" - σημείωσε ο ίδιος.

Όπως υπογράμμισε "δεν είναι ένα έργο το οποίο εντάσσεται στον ίδιο το ΒΟΑΚ, αλλά είναι ένα έργο το οποίο συναρθρώνεται με το ΒΟΑΚ. Για τον λόγο αυτό συνεχίζουμε να το διεκδικούμε κι αυτό θα γίνει και στο επόμενο διάστημα με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση