Το...άδηλο μέλλον του Φαραγγιού της Σαμαριάς

Το...άδηλο μέλλον του Φαραγγιού της Σαμαριάς

Αγωνία και προβληματισμός από τους φορείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Εθνικός Δρυμός, μετά το καταστροφικό πέρασμα της "Ωκεανίδας"

"Τα χειρότερα ίσως δεν τα έχουμε δει ακόμα"...

Αυτή η φράση περικλείει την αγωνία και τον προβληματισμό των αρμόδιων φορέων για την κατάσταση που...θα αντικρίσουν στο φαράγγι της Σαμαριάς, όταν αυτό καταστεί εφικτό.

Σύμφωνα και με όσα είπε στο cretalive η Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη, το θέμα της καταστροφής της οδικής πρόσβασης είναι το ένα...
Σύμφωνα και με όσα δείχνουν οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, φαίνεται να έχει "χαθεί" ο βασικός οδικός άξονας από τον οποίο έφταναν στην περιοχή χιλιάδες επισκέπτες!
Οι αρμόδιοι φορείς, πέρα από το θέμα της αποκατάστασης αυτής της οδικής σύνδεσης, εξετάζουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις κάτι που αυτομάτως όμως σημαίνει ότι θα μεγαλώσει η χρονική διάρκεια του ταξιδιού προς τον Εθνικό δρυμό.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Κοζυράκη, έρχεται από το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχει μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί μέσα στο Φαράγγι.
Δεν ξέρουν δηλαδή ακόμα τι άφησε πίσω του το νερό τόσο από την άποψη της μορφολογίας όσο και από τις υποδομές που υπήρχαν εκεί.

Η Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν κρύβει την αγωνία της για το αν θα είναι τελικά εφικτό να δεχτεί φέτος επισκέπτες η περιοχή, κάτι που θα εκτιμηθεί όταν αποκαλυφθεί όλο το εύρος της ζημιάς.
Η τραγική ειρωνεία, κατά την ίδια, είναι ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν φέτος προχωρήσει σε ένα ευρύτατο προγραμματισμό και μια καλή προετοιμασία για την όσο το δυνατό πιο εύρυθμη λειτουργία του Φαραγγιού.
Ωστόσο τους...πρόλαβε η φύση!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ