Τον συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά!

Newsroom
Newsroom

Στα κρατητήρια ηλικιωμένος για δύο εστίες φωτιάς στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου, στο Ηράκλειο

Στα κρατητήρια βρέθηκε χθες ένας ηλικιωμένος, σε οικόπεδο του οποίου αλλά και εκτός αυτού εκδηλώθηκαν δύο εστίες φωτιάς.

Άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, που βρίσκονταν και χθες επί ποδός, λόγω και των καιρικών συνθηκών, έλαβαν ενημέρωση για φωτιά στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο. Σπεύδοντας, διαπίστωσαν 2 εστίες - τη μία σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ενός ηλικιωμένου, η οποία περιείχε και καλλιεργήσιμη έκταση και την άλλη εκτός του ακινήτου, σε σκουπίδια στο πρανές.

Η Πυροσβεστική εκτίμησε, βάσει των στοιχείων, ότι η δεύτερη φωτιά ξεκίνησε από την πρώτη και προχώρησε στη σύλληψη του ηλικιωμένου, τον οποίο μάλιστα "πέτυχε" την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει τις φλόγες με λάστιχο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, παραπέμφθηκε και δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ωστόσο αθωώθηκε καθώς οι φωτιές ήταν μικρής έκτασης και δεν προέκυψε κίνδυνος για ξένη ιδιοκτησία. Ο ίδιος πάντως αρνούνταν ότι προκλήθηκε από εκείνον η φωτιά.

Σημειώνεται ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει πρόωρα, φέτος, λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ συχνές είναι οι περιπολίες της Πυροσβεστικής που εξαντλεί την αυστηρότητα στο πλαίσιο διαφύλαξης των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

 

 

Δείτε επίσης:

Πρόστιμα για δύο φωτιές στην ύπαιθρο

"Προσοχή" και "όχι καύσεις εν μέσω ισχυρών ανέμων" λέει η Πυροσβεστική - Νέα πρόστιμα στην Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ