Τραγική κατάληξη για πρώην συμβασιούχο- Η υπόθεση του εκδικάζονταν χθες

Newsroom
Newsroom

Μετά την απορριπτική απόφαση ο άνθρωπος δεν άντεξε...

Τραγική κατάληξη, τη χειρότερη δυνατή, είχε για έναν συμβασιούχο του δήμου Πατρέων η απορριπτική απόφαση της υπόθεσης του που εκδικάζονταν χτες στο Λασίθι της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην συμβασιούχος, πατέρας δύο παιδιών και άνεργος, διεκδικούσε την επαναπρόσληψη του και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα μαζί με άλλους 49 εργαζόμενους.

Ωστόσο λίγη ώρα μετά το άκουσμα της είδησης ότι τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι απορρίφθηκαν σήμερα από το δικαστήριο ο άνθρωπος δεν μπόρεσε να αντέξει και έπεσε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διαμένει στην Πάτρα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο άνθρωπος εργάζονταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο δήμο της Πάτρας και όταν έληξε η σύμβαση απομακρύνθηκε από την εργασία του. Παράλληλα ήταν ασθενής και υποβάλλονταν σε σοβαρές θεραπείες ενώ ήταν και μεγάλος σε ηλικία με συνέπεια να έχει φθάσει στην απελπισία και σήμερα προχώρησε στο απενενοημένο διάβημα.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο Λασίθι εκδικάζονταν υποθέσεις συμβασιούχων του δήμου Ηρακλείου αλλά και από την Πάτρα και από την Κέρκυρα.

Στέλιος Βοργιάς: "Βαθιά πολιτικό το ζήτημα"

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείου του εκλιπόντος.

Στην ανάρτηση του ο Στέλιος Βοργιάς, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Αλήθεια αυτή την κοινωνία θέλουμε; Χιλιάδες συμβασιούχοι στην χώρα, παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Δήμους και Περιφέρειες, βρίσκονται από το πολιτικό σύστημα σε ομηρία, έχοντας βρει μοναδικό αποκούμπι την Ελληνική Δικαιοσύνη που τα τελευταία χρόνια ανάλαβε το «βάρος» και την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων και Περιφερειών, για σοβαρούς λόγους όπως η δημόσια υγεία».

Ταυτόχρονα καταλήγει λέγοντας ότι: «Το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό και πρέπει έτσι να αντιμετωπιστεί. Η προσπάθεια στήριξης όλων αυτών των εργαζομένων δεν θα σταματήσει μέχρι την τελική δικαίωση τους που δεν θα είναι άλλη όταν από την επερχόμενη Κυβέρνηση υπάρξει δημόσια προκήρυξη μόνιμου προσωπικού με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Στέλιου Βοργιά:

 

Δείτε επίσης:

Κύμα απορριπτικών αποφάσεων για τους συμβασιούχους εργαζόμενους

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ