Πέντε τα κρούσματα στους Ασκούς! - Φόβοι και για άλλες εστίες

Πέντε τα κρούσματα στους Ασκούς! - Φόβοι και για άλλες εστίες

Φραγκάκης στο Livetalks: "Είναι τεράστιο λάθος να το κρύβεις"

Τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα έγιναν τελικά πέντε (!) στους Ασκούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας: Η ευρύτερη περιοχή και η δημοτική αρχή τέθηκε σε συναγερμό, με τον δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη να εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό του για την διασπορά του ιού στα χωριά και τους οικισμούς που έχει υπό την διοικητική εποπτεία του.
 
Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, μέσα από το Livetalks, συμβούλευσε τους συνδημότες του να έχουν "σηκωμένες τις κεραίες τους" και να μην εφησυχάζει, διότι ο κίνδυνος είναι κάπου εκεί έξω, κι ας κάνουμε πως δεν τον βλέπουμε. "Ο κόσμος δυστυχώς δεν προσέχει" είναι το ένα από τα δύο παράπονα του κ. Φραγκάκη. Το άλλο; Το ότι όσοι έχουν συμπτώματα ή δεν νιώθουν καλά, το κρύβουν, αντί να κάνουν τεστ.
 
"Όταν έχεις κάποια συμπτώματα, γιατί να μην πας να εξεταστείς;" αναρωτήθηκε ο κ. Φραγκάκης. "Είναι τεράστιο λάθος να το κρύβεις".
 
Ανήσυχος δήλωσε και για τους ασυμπτωματικούς: "Με φοβίζει, γιατί δεν ξέρουμε πόσοι είναι, και θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα, γιατί κολλάς χωρίς να ξέρεις και υπολογίζεις".
 
Ο κ. Φραγκάκης με το που ενημερώθηκε για κάποιες μολύνσεις σε χωριά και οικισμούς, έδρασε άμεσα, με αποτέλεσμα να "έχουμε προλάβει κάποια (χειρότερα) πράγματα".
 
Οι νοσούντες απομονώνονται, ενώ οι συμβουλές της δημοτικής αρχής είναι συνεχείς προς τους πολίτες.
 

"Η διασπορά είναι μεγάλη, όπως βλέπουμε από τα αποτελέσματα του νομού" παρατήρησε ο κ. Φραγκάκης, γι' αυτό και συνέστησε σε όλους "να προσέχουμε" ένα παραπάνω, ώστε "να μην κολλήσουμε".

 
Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας έχει ζήσει... από πρώτο χέρι την κρισιμότητα των καταστάσεων από τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στο "Βοήθεια στο Σπίτι και σε δύο αντιδημάρχους. Και θέλησε μάλιστα, επ' αυτού, να μοιραστεί μία προσωπική του εμπειρία από την προστασία που του παρείχε η μάσκα: "Θα σας πω ένα δικό μου παράδειγμα. Μόλις έγινε γνωστό ότι ένας αντιδήμαρχος είναι θετικός, μπήκα σε καραντίνα, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ. Για δύο ημέρες ήμουν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον αντιδήμαρχο, όταν είχαμε τους κατακλυσμούς.  Φορούσαμε και οι δύο μάσκες. Αυτός ήταν θετικός κι εγώ δεν κόλλησα. Σας τα λέω όλα αυτά για να δείτε τι ρόλο παίζει η μάσκα".
 
Ο κ. Φραγκάκης θεωρώντας πιθανή τη διάδοση του κορωνοϊού από την ελαιοσυγκομιδή και τα ελαιοτριβεία, προέτρεψε τέλος τους συνδημότες του να συμβάλλουν κι αυτοί με τη σειρά τους για να "να τελειώσει αυτή η ιστορία" , που έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. (Και) στο χέρι μας είναι...
 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ