Τριήμερη κατάληψη ... για τα αυτονόητα! - Διεκδικούν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου

Newsroom
Newsroom

Πορεία και δρώμενα από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου - Διεκδικούν καθηγητές, εξοπλισμό, μετακίνηση από και προς το σχολείο τους

Ένα στέγαστρο, μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο τους χωρίς αστερίσκους, σίτιση ... όπως πρέπει με ασφάλεια και υγιεινή, καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων και εξοπλισμό για αυτά τα μαθήματα ζητούν μεταξύ άλλων οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου. Ακούγονται λογικά, ακούγονται κι αυτονόητα, όμως τα παιδιά εξαναγκάζονται σε κατάληψη για να τα διεκδικήσουν!

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου κατάληψη πορεία ηρακλειο

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου κατάληψη πορεία ηρακλειο

Σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε πορεία από τα παιδιά του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου προς το κέντρο της πόλης, με σκοπό οι μαθητές να φωνάξουν τα αιτήματά τους, διεκδικώντας την ικανοποίησή τους. "Η πορεία αυτή αποτελεί ένα μέρος των δράσεων της Ένωσης των Καλλιτεχνικών Σχολείων, στην οποία συμμετάσχουν όλα τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας, έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας καθόλη τη διάρκεια της μαθητικής μας ζωής" - αναφέρεται σε ανακοίνωση των μαθητών. 

Η πορεία ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας. Οι μαθητές κινήθηκαν προς τα Λιοντάρια παρουσιάζοντας δρώμενα και κατέληξαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Αντιπροσωπεία των μαθητών συνάντησε τον Περιφερειάρχη Κρήτη, Σταύρο Αρναουτάκη στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη στήριξη του, τονίζοντας πως είναι δίκαια τα αιτήματα για την αναβάθμιση των σπουδών των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου κατάληψη πορεία ηρακλειο

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου κατάληψη πορεία ηρακλειο

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου κατάληψη πορεία ηρακλειο

Τα αιτήματα, όπως τα διατυπωνουν στην ίδια ανακοίνωση είναι τα εξής: 

· Κινητοποίηση των αρχών της περιφέρειας και του δήμου ώστε να υλοποιηθούν τα σχέδια άμεσα για την μελέτη - ανέγερση του καινούργιου Καλλιτεχνικού Σχολείου (καθώς και των αντίστοιχων φορέων, για τα κτηριακά προβλήματα των υπόλοιπων Καλλιτεχνικών)

· Μονιμοποίηση σίτισης και κατάλληλη διαδικασία σε ειδική αίθουσα με προσωπικό σίτισης 

· Ασφαλής και δωρεάν μεταφορά μαθητών χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς 

· Ολοκλήρωση του στεγάστρου στον χώρο της αυλής 

· Μόνιμος διορισμός καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων και έγκαιρη τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες

· Τοποθέτηση προσωπικού συντήρησης 

· Δωρεάν παροχή του αναγκαίου εργαστηριακού εξοπλισμού για την διεξαγωγή των καλλιτεχνικών μαθημάτων

· Μοριοδότηση αποφοίτων για την εισαγωγή τους σε καλλιτεχνικές σχολές στις πανελλήνιες 

· Πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και υποχρεωτική αναγνώρισή του

· Άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85 σχετικά με την πιστοποίηση των πτυχίων των καλλιτεχνικών

· Ασφαλής μετακίνηση μαθητών που λόγω χιλιομετρικών περιορισμών δεν δικαιούνται μεταφορά με τα σχολικά λεωφορεία (πχ ολοκλήρωση έργων πεζογέφυρας ή του ειδικού δρόμου)

Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου κατάληψη πορεία ηρακλειο

Στο πλευρό τους η Ένωση Γονέων Δ.Χερσονήσου

"Ο Αγώνας των παιδιών μας είναι δικός μας αγώνας" λέει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων του Δήμου Χερσονήσου, στηρίζοντας τον αγώνα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου. "Τα όνειρα των παιδιών μας για ολόπλευρη μόρφωση που θα δίνει ουσιαστικά εφόδια για το μέλλον τους είναι και δικά μας. Ζούμε μαζί τους τις αγωνίες τους και υιοθετούμε κάθε τους αίτημα που αφορά την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μέσα και έξω από το σχολείο" - αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων.

Πέραν όμως των αιτημάτων για το Καλλιτεχνικό, η Ένωση Γονέων κοιτάζει και τη "μεγάλη εικόνα", σημειώντας πως θεωρεί "επιτακτική ανάγκη να επιλυθούν όλα τα προβλήματα των σχολείων του δήμου μας. Πρόκειται για προβλήματα που επηρεάζουν την ίδια τη λειτουργία των σχολείων, αφορούν την ασφάλειά της σχολικής κοινότητας και παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Τέτοια είναι και τα ζητήματα που θέτουν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Γουβών, όπου απαιτούν την απαραίτητη βελτίωση, στις κτιριακές υποδομές των σχολείων τους και στον εξοπλισμό του σχολείου σε φαρμακευτικό, εκπαιδευτικό και αθλητικό υλικό".


Αναφορά βουλευτών του ΚΚΕ του κειμένου της Ένωσης Γονέων Δ. Χερσονήσου

Οι βουλευτές Συντυχάκης Μανώλης, Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω,

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο της Ένωσης Γονέων Δ. Χερσονήσου στην οποία ζητούν μεταξύ άλλων το καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς καθηγητών και να ανεγερθεί ένα σύγχρονο και ασφαλές νέο κτίριο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες της εκπαίδευσης.
 

Στήριξη Νίκου Ηγουμενίδη στα αιτήματα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου

Τη στήριξη του στον αγώνα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου εκφράζει με δημόσια δήλωση του, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής τονίζει ότι: “οι μαθητές και οι μαθήτριες που σήμερα βρέθηκαν στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα πως χρειάζεται πολλά ακόμη να γίνουν για την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση στη χώρα μας. Πρέπει ασφαλώς να προχωρήσουν όσα αιτούνται, δηλαδή η μελέτη – ανέγερση  καινούργιου Καλλιτεχνικού Σχολείου, η μονιμοποίηση της σίτισης, η ασφαλής και δωρεάν μεταφορά μαθητών χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς, η ολοκλήρωση του στεγάστρου στον χώρο της αυλής και άλλα πολλά που μαρτυρούν την εγκατάλειψη από το Υπουργείο ενός σχολείου με σημαντική και διαχρονική προσφορά στην τοπική κοινωνία, ενός σχολείου φυτώριου μιας γενιάς που αποτελεί την ελπίδα για τον τόπο μας. Έχουμε ήδη δρομολογήσει κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου ως έναν αγώνα που μας αφορά όλους”

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ