Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου

Τη 1η Φεβρουαρίου

Σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει σε 3ωρη Στάση Εργασίας την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, την ημέρα Δράσης για την Υγεία.

''Το Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, να συμμετέχουν στην 3ωρη Στάση Εργασίας, από 12μ.μ έως 3μ.μ, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ), την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία, για την ανάδειξη των προβλημάτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί η Κυβέρνηση.

Συγκέντρωση στα Λιοντάρια στις 12:30

Διεκδικούμε:

✓ Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

✓ Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση, με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.

✓ Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

✓ Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό, ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.

✓ Δημιουργία εμβολιαστικών δομών, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος, ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.

✓ Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις''.  

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ