Το τρίτο κύμα κορωνοϊού και η ατυχία με τον "ημίτρελο πρόεδρο"

Το τρίτο κύμα κορωνοϊού και η ατυχία με τον "ημίτρελο πρόεδρο"

Τι είπε στο Livetalks ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης για τις μεταλλάξεις αλλά και την σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με την εξέλιξη της πανδημίας

"Είμαστε ήδη στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού", εκτίμησε μιλώντας στο Livetalks, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης επανέλαβε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος απ' όσα ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των μεταλλάξεων, που έχει σημάνει "συναγερμό" στους ειδικούς επιστήμονες, εστίασε στην λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη, επισημαίνοντας ότι "θα κυριαρχήσει" . Ωστόσο υποστήριξε πως τα εμβόλια δείχνουν να μπορούν να "πιάσουν" τις μεταλλάξεις, ενώ επέμεινε στην πιστή και σωστή τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.

Ένα χρόνο μετά τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού, αίσθηση προκαλεί η αναφορά του καθηγητή Πνευμονολογίας στο γεγονός ότι η επιστήμη θα είχε ήδη βρει την λύση για την αντιμετώπιση αυτής της υγειονομικής κρίσης, αν - όπως είπε χαρακτηριστικά- "το μεγαλύτερο κράτος, οι ΗΠΑ δεν είχαν την ατυχία να έχουν έναν ημίτρελο για Πρόεδρο" - εννοώντας τον Ντόναλντ Τραμπ
Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, ανέφερε ο κ. Τζανάκης, οι επιστήμονες στην χώρα αυτή θα είχαν "πέσει με διαφορετικό τρόπο πάνω στο πρόβλημα" και η εξέλιξη της έρευνας σίγουρα θα ήταν πολύ πιο γρήγορη και πιθανώς πιο αποτελεσματική.

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Τζανάκης στο Livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη: 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ