Τσιφούτ Καστέλι: «Φοβήθηκα ότι αυτή τη φορά θα με σκοτώσει. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες…»

Newsroom
Newsroom

Τι ισχυρίστηκε ο 43χρονος που πήρε το δρόμο για τη φυλακή

Φοβήθηκε για τη ζωή του λόγω και της δολοφονικής απόπειρας σε βάρος του, τον Μάρτιο του 2023, πίστεψε ότι ο 23χρονος συγγενής του θα άνοιγε ξανά  πυρ εναντίον του καθώς το κλίμα μεταξύ τους είχε βαρύνει και πάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα, και έτσι έκανε χρήση του δικού του όπλου. Ο 43χρονος από το Τσιφούτ Καστέλι, ο οποίος πήρε το δρόμο για τη φυλακή για το ένοπλο επεισόδιο που σημειώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην ωμοπλάτη 23χρονος ξάδερφος του, έδωσε τη δική του εκδοχή ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου.

Ο 43χρονος πριν την απολογία του, παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα πιστόλι Glock, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε στο ένοπλο επεισόδιο, αρνούμενος ωστόσο ότι έγινε χρήση και δεύτερου όπλου, πολύ περισσότερο πολεμικού. Ακόμα υπάρχει πλήρη άρνηση για την ύπαρξη δεύτερου προσώπου από την πλευρά του.  

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Γιώργος Κοκοσάλης και Σπύρος Βρέντζος, χαρακτήρισαν αναμενόμενη σε αυτή τη φάση την απόφαση προσωρινής κράτησης του 43χρονου, αμφότεροι όμως εξέφρασαν την πεποίθηση ότι στην πορεία της κύριας ανάκρισης η όλη υπόθεση θα «ξεφουσκώσει», αποκτώντας την οντότητα που της πρέπει με βάση τα πραγματικά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν τόσο την επίμαχη ημέρα όσο και προγενέστερα.

Ο 43χρονος φέρεται να εξήγησε ότι η δολοφονική επίθεση σε βάρος του, πριν από περίπου ένα χρόνο, μπροστά στα μάτια της συζύγου του, έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη και στην καρδιά του. Τότε γλίτωσε από θαύμα καθώς τα δύο αδέρφια, που είναι και συγγενείς του, είχαν στήσει ενέδρα εναντίον του. Σκηνικό που είχε καταγραφεί σε κάμερα ασφαλείας πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Μεσολάβησαν πολλά, μπήκαν στη μέση τρίτοι προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, στο δικαστήριο δεν προσήλθε καν ο ίδιος, ενώ παρά το γεγονός ότι ζούσαν στο ίδιο χωριό, δεν έθεσε βέτο, όπως υποστηρίζεται,  στο να εγκαταλείψει σπίτι και  πρόβατα  ο 23χρονος ξάδερφος του.

Κατά την υπεράσπιση όλη αυτή η στάση μάλλον  παρερμηνεύθηκε από την πλευρά του 23χρονου που φέρεται να  την εξέλαβε ως αδυναμία από μέρους του 43χρονου. Αυτό είχε ως συνέπεια τους τελευταίους μήνες να δημιουργούνται διάφορα σκηνικά πρόκλησης. Προβάλλεται  ο ισχυρισμός ότι ο 23χρονος είχε διαμηνύσει τόσο σε τρίτα πρόσωπα όσο και στο γιο του 43χρονου ότι θα επιχειρούσε εκ νέου να τελειώσει αυτό που δεν είχε πετύχει τον Μάρτιο του 2023, ενώ  κάθε φορά που συναντούσε τον 43χρονο προέβαινε σε σπινιαρίσματα ή απότομα φρεναρίσματα για να δείξει την ενόχληση του.

Τη Μεγάλη Τρίτη υποστηρίζεται ότι ο 43χρονος κατευθυνόταν σε κρεοπωλείο της περιοχής όταν είδε μπροστά του τον 23χρονο, ο οποίος επέδειξε για μία ακόμα φορά προκλητική συμπεριφορά με σπινιαρίσματα. Ο προφυλακισμένος πλέον άνδρας ισχυρίστηκε ότι τον είδε να κάνει κίνηση μέσα στο αυτοκίνητο σαν να έπαιρνε κάτι στα χέρια του.  Την κίνηση αυτή τη θεώρησε ύποπτη λόγω και της προγενέστερης δολοφονικής επίθεσης αλλά και των πρόσφατων απειλών και έτσι άρπαξε το πιστόλι του και πυροβόλησε προς το έδαφος για να προλάβει τα χειρότερα. Ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, αναγνωρίζοντας ότι όλη αυτή η εκρηκτική κατάσταση έχει διαλύσει τόσο εκείνον όσο και την οικογένεια του καθώς είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Απολογείται ο 43χρονος για το πιστολίδι στο Τσιφούτ Καστέλι

Παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ ο 43χρονος για το πιστολίδι στο Τσιφούτ Καστέλι

Τσιφούτ Καστέλι: Όταν "μιλούν" τα όπλα, τα στόματα σφαλίζουν

Τσιφούτ Καστέλι: Ήθελαν νεκρό οι δράστες της ενέδρας, Μεγάλη Τρίτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ