Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους όρθιους πελάτες

Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους όρθιους πελάτες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη για τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού

Συνολικά 12.000 ευρώ θα πληρώσουν πρόστιμο οι επιχειρηματίες τριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα, καθώς εντοπίστηκαν να εξυπηρετούν όρθιους πελάτες. Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Κρήτη για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού και τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ήταν "τσουχτερά".

Μάλιστα, στην περίπτωση ενός επιχειρηματία στο Ηράκλειο το "δις εξαμαρτείν" έφερε πρόστιμο 5.000 ευρώ, αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 30 ημέρες και σύλληψη για τον ίδιο, καθώς ήταν η δεύτερη φορά που εντοπίστηκε να εξυπηρετεί όρθιους πελάτες. Μάλιστα, στην περίπτωση που βρεθεί υπότροπος και για τρίτη φορά τότε κινδυνεύει με οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος. 

Για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης σε άλλον έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο. Αντίστοιχα στα Χανιά, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σε μπαρ ξενοδοχειακής μονάδας που σέρβιρε όρθιους πελάτες. 

Όσον αφορά στις παραβάσεις για τη χρήση μάσκας, το τελευταίο 24ωρο βεβαιώθηκαν σε όλη την Κρήτη τρία πρόστιμα, ένα στο Λασίθι και 2 στο Ρέθυμνο. Στην πρώτη περίπτωση ο πολίτης εντοπίστηκε σε εσωτερικό χώρο χωρίς τη μάσκα του και η δεύτερη περίπτωση αφορούσε σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικών ενδιαφέροντος που εξυπηρετούσαν τους πελάτες χωρίς να φορούν μάσκα. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ