Τζανάκης: 90% των κρουσμάτων της Κρήτης είναι της παραλλαγής Όμικρον

Τζανάκης: 90% των κρουσμάτων της Κρήτης είναι της παραλλαγής Όμικρον

Την άποψη πως τα κρούσματα του κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα θα φτάσουν τα 20.000 κατά μέσο όρο διατύπωσε στο Open, ο Νίκος Τζανάκης. «Αποσυμπιέζεται αργά για κρούσματα. Οι θάνατοι και διασωληνώσεις θα μείνουν ψηλά. Αλλά όχι πάνω από 700 ο δείκτης», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Μπορεί να δούμε νέα αύξηση κρουσμάτων όμως, όπως Αυστρία. Είμαστε προβληματισμένοι. Δεν ξέρουμε, τι θα συμβεί», ανέφερε.

«Η υποπαραλλαγή της Όμικρον δίνει αυτό το νέο κυματάκι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα αποκλιμακωθούμε όπως γινόταν με άλλες παραλλαγές», ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Σημείωσε πως βλέπει αποκλιμάκωση μετά τις 15 Φεβρουαρίου. «Οι δείκτες θα παίζουν μεταξύ 90-100. Θα ξεπεράσουν και το 100», ανέφερε.

Σε σχέση με τις ανθρώπινες απώλειες σχολίασε: «Οι θάνατοι που έχουμε είναι αποτέλεσμα των εορτών. Μέχρι τέλος του μήνα έτσι θα πάει. Πιθανώς να πέφτουν ελαφρά από 1/2. Τέλος, Φεβρουαρίου οι θάνατοι θα πέσουν κάτω από τους 40».

Ανέφερε ακόμα πως «εδώ στην Κρήτη, το ποσοστό της Ο στα κρούσματα είναι 90%. Στις εισαγωγές 90%, στις ΜΕΘ 20%». Ζήτησε, τέλος, «στα νοσοκομεία να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα».

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ