Ξανά στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας

Newsroom
Newsroom

Το Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε αθώα την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο - Μετά την έφεση που άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, η υπόθεση επιστρέφει στις δικαστικές αίθουσες

Επτά χρόνια μετά τον ξαφνικό και άδικο χαμό της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, η μνήμη της εξακολουθεί να ζητά δικαίωση. Μετά την αθώωση της αναισθησιολόγου που κατηγορήθηκε για το θάνατο της 4χρονης, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, η υπόθεση επιστρέφει στις δικαστικές αίθουσες. Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για το θάνατο της Μελίνας έχει προσδιοριστεί για αύριο, από το Τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε αθώα την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο που παραπέμφθηκε στο εδώλιο για το θάνατο του αδικοχαμένου κοριτσιού. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε πίκρα και οργή στους τραγικούς γονείς της 4χρονης που περίμεναν πέντε ολόκληρα χρόνια να δικαιωθούν για το θάνατο του παιδιού τους. 

Καταλυτικό ρόλο στην τελική κρίση του  δικαστηρίου διαδραμάτισαν και οι θέσεις των τριών πραγματογνωμόνων τους οποίους είχε διορίσει, λίγο πριν την έκδοση απόφασης, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις-διευκρινίσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων-ερωτημάτων της έδρας.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου, υποστηρίζοντας ότι οι λανθασμένες ενέργειες της κατηγορούμενης ήταν εκείνες που οδήγησαν το παιδί στο θάνατο.

 

Δείτε επίσης:

Υπόθεση Μελίνας: Αθώα η αναισθησιολόγος

Αναβλήθηκε στο Εφετείο η δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Ξανά στα Δικαστήρια η υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ