Ξανά στους δρόμους οι επαγγελματίες του επισιτισμού και της διασκέδασης

Κοινή διαμαρτυρία αύριο στην Περιφέρεια Κρήτης

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν αύριο Τετάρτη οι επαγγελματίες του επισιτισμού και της διασκέδασης στο Ηράκλειο, επισημαίνοντας την οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει στον κλάδο το παρατεταμένο lockdown. 

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Περιφέρεια Κρήτης και σε αυτήν συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και της διασκέδασης, όπως επίσης το ΕΚΗ και η ΟΕΒΕΝΗ.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου τονίζονται τα εξής:

"Το παρατεταμένο mini lockdown και τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση στο Ηράκλειο, έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτα οικονομικά προβλήματα στον κλάδο της εστίασης και φυσικά στους εργαζόμενους μας, καθώς και σε όλους τους κλάδους των προμηθευτών που εξαρτώνται από την εστίαση. Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού νομού Ηρακλείου, τον Σύνδεσμο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών νομού Ηρακλείου, τον Σύνδεσμο Εργαζομένων Αναπαραγωγής Μουσικής, το ΕΚΗ και την ΟΕΒΕΝΗ θα προβούν σε διαμαρτυρία την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να δοθούν οι απαιτούμενες απαντήσεις. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους παραγωγικούς φορείς που έχουν άμεση σχέση με τον κλάδο μας και το σύνολο της κοινωνίας να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας".

Στην κινητοποίηση και το ΕΚΗ

Σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρο Ηρακλείου επισημαίνεται:

"Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στον δύσκολο αγώνα επιβίωσης, που συνεχίζουν να δίνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης. Ένας αγώνας δίχως τέλος, με τα μέτρα που επιβάλλει τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση να δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό των εργαζομένων στον κλάδο. 
Το ΕΚΗ είναι δίπλα στους εργαζόμενους και συμμετέχει ενεργά στην διαμαρτυρία, που συνδιοργανώνουν αύριο Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα στις 12 το μεσημέρι το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Μαγείρων Βοηθών κτλ Προσωπικού Κουζίνας ν. Ηρακλείου και Αν Κρήτης, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης ν. Ηρακλείου,   ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Αναπαραγωγής Μουσικής και η ΟΕΒΕΝΗ. 
Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, κάτω από το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ