Ξεκινά η διαδικασία τις αποζημιώσεις των παραγωγών από το χαλάζι

Ξεκινά η διαδικασία τις αποζημιώσεις των παραγωγών από το χαλάζι

Σε δημοτικές ενότητες των Χανίων - Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου Χανίων

Γίνεται  γνωστό  ότι  οι παραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειες βρίσκονται εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας του Δήμου Χανίων  και επλήγησαν από ΧΑΛΑΖΙ – ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ, στις 16 Φεβρουαρίου 2021, μπορούν να προσέρχονται από τις 10.00 έως τις 14.00, τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, μέχρι την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, στο πρώην Δημοτικό  Κατάστημα (οδ. Ελ. Βενιζέλου, Γαλατάς), προκειμένου να υποβάλλουν δηλώσεις σχετικές με τις ζημιές, που υπέστησαν.

Για αποφυγή ταλαιπωρίας των παραγωγών διευκρινίζεται ότι δηλώσεις θα υποβάλλουν οι παραγωγοί, των οποίων το ποσοστό ζημιάς είναι 20% και άνω επί της συνολικής παραγωγής και επιπλέον εμπίπτουν σε οποιαδήποτε κατηγορία δικαιούχων σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
α) Αντίγραφο της τελευταίας Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας / Εκτροφής ΕΛΓΑ (έτους 2020), όπου θα έχουν καταχωρηθεί οι αντίστοιχες καλλιέργειες, καθώς επίσης και απόδειξη του τρόπου εκπλήρωσης των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, που αναφέρονται σε αυτή.
β) Α.Φ.Μ.
γ) Ταυτότητα
δ) Αντίγραφο βιβλιαρίου Τραπέζης (Πειραιώς), όπου θα φαίνεται ευκρινώς ο ΙΒΑΝ.

Και στις δημοτικές ενότητες Θερίσου και Ελ. Βενιζέλου

Αντίστοιχα, για τις δημοτικές ενότητες Θερίσου και Ελ Βενιζέλου η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Από τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου γίνεται γνωστό ότι έγινε αναγγελία ζημιάς από ΧΑΛΑΖΙ, στις 17-02-2021. 

Οι παραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειες (εσπεριδοειδή, κ.λ.π.) ζημιώθηκαν, παρακαλούνται  να προσέλθουν στα γραφεία της Δ.Ε. Θερίσου για να δηλώσουν τη ζημιά τους. Δηλώσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 04/03/2021, πέραν της ημερομηνίας αυτής καμία δήλωση ζημιάς δεν θα γίνεται δεκτή.

Η αναγγελία αφορά και στις δηλώσεις ζημιάς για τη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ