Ξεκίνησαν οι εργασίες έμφραξης του φράγματος της Πλακιώτισσας

Newsroom
Newsroom

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων στο έργο

Ξεκίνησε η πρώτη φάση εργασιών για την έμφραξη του Φράγματος της Πλακιώτισσας χωρητικότητας 18 εκ. κυβικών μέτρων νερού. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής που αναμένεται να αρδεύσει έκταση 37.000 χιλ. στρεμμάτων στους Δήμους Αρχανών – Αστερουσίων και Γόρτυνας.

Μετά την σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στις 14 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς έκανε αυτοψία στο έργο μαζί με τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων Μάμα Σφακιανάκη και Ηλία Επιτροπάκη  και Γόρτυνας  Ιωάννη Κρητικόπουλο καθώς και με τους Προέδρους των κοινοτήτων Τεφελίου  Στέφανο Παπαδάκη, Λιγορτύνου  Ευάγγελο Καραντεμοίρη, Σωκαρά  Ανδρέα Ψαράκη  και Ακρίων  Δημήτριο Βασμαριδάκη καθώς και με πολίτες της περιοχής.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως το έργο θα αναζωογονήσει τον πρωτογενή τομέα σε μια μεγάλη αγροτική περιοχή. «Με την εξασφάλιση της σχετικής συμπληρωματικής χρηματοδότησης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ύψους 3.600.000 ευρώ, πετύχαμε να ξεκινήσουμε εμπρόθεσμα τις σχετικές εργασίες και να μπούμε στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσης του έργου. Κρίσιμη εξέλιξη γιατί εισέρχεται στην τελική ευθεία ένα δύσκολο και πολύπλοκο έργο που περιμένουν οι τοπικές κοινωνίες εδώ και πολλά χρόνια», είπε. Ο Νίκος Σκουλάς επεσήμανε πως το έργο προστατεύει από την κλιματική αλλαγή και στηρίζει την τοπική ανάπτυξη.

Μετά τις τωρινές εργασίες το φράγμα θα ξεκινήσει να γεμίζει με τις βροχοπτώσεις του χειμώνα. Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν πρόσθετες εργασίες και η τοποθέτηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο την τελική έμφραξη. Επόμενο στάδιο και στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή των αρδευτικών δικτύων, με τη σχετική μελέτη να βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης.

 

 Ξεκίνησαν οι εργασίες έμφραξης του φράγματος της Πλακιώτισσας

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ